BBC kaprijke
Alarmsysteem

Alarmsysteem: waarop moet je letten voor aanschaf?

Wat is het verschil tussen een huisalarmsysteem en een huisbeveiligingssysteem? Technisch … niets! Het zijn beide alarmsystemen. Wat in feite het belangrijkste is, is het niveau van domotica, het installatieproces en de bewakingsopties. Er zijn veel huisbeveiligingssystemen om uit te kiezen en dit moet zorgvuldig worden overwogen. De beste manier om tot een goede beslissing te komen, is door de volgende vragen te beantwoorden.

* Bezit u of huurt u uw huidige woning?
* Heeft u externe mobiele toegang nodig en wat zijn de opties?
* Is een camera noodzakelijk?
* Ben je van plan om snel te verhuizen?
* Heeft u meer nodig dan een anti-inbraaksysteem?
* Alle goede verwijzingen?
* Wat is de reputatie van het beveiligingssysteem?

Deze eenvoudige vragen zullen u begeleiden naar de keuze van de veiligheid van uw huis en ervoor zorgen dat u precies krijgt wat u nodig heeft. Je zult merken dat de meeste huisbeveiligingssystemen extra functies bevatten die je niet nodig hebt en die je waarschijnlijk nooit zult gebruiken! Een slimme shopper zijn, bespaart u geld en veel hoofdpijn. Gewoon je huiswerk goed doen.

Dus wat is het volgende?

Na het beantwoorden van de bovenstaande vragen, is het tijd om in te gaan op de daadwerkelijke opties van het huisbeveiligingssysteem en het beste te krijgen dat het beste past bij uw behoeften of dat u verkiest. Het volgende is een samengevatte lijst met functies om altijd op te letten bij het investeren in een huisbeveiligingssysteem.

* Kosten – dit betreft het kopen van de apparatuur, installatie en abonnementskosten voor maandelijks toezicht. U moet rekening houden met de prijs van de apparatuur en de installatiekosten die bij het gekochte huisbeveiligingssysteem zijn inbegrepen. Sommige draadloze beveiligingssystemen vereisen een eenvoudige DIY, maar je kunt ook een klusjesman inhuren als je DIY-vaardigheden nooit zijn ontwikkeld! Zorg ervoor dat u het beste koopje krijgt, want u krijgt verschillende offertes voor hetzelfde.

Tip: Draadloze huisbeveiligingssystemen zijn goedkoper en eenvoudiger te installeren in vergelijking met bekabelde systemen.

* Installatie – het volgende waar u rekening mee moet houden, zijn de installatievereisten en -procedure. Hoewel sommige eenvoudige systeeminstallaties DIY zijn, moet je misschien een externe professionele klusjesman inhuren en per uur betalen om het probleem op te lossen. Anders zullen de meeste beveiligingsbedrijven de installatie voor u uitvoeren die als onderdeel van de totale kosten in rekening wordt gebracht.

* Monitoring – hoe uw huisveiligheidssysteem wordt bewaakt, is erg belangrijk. De meeste beveiligingsbedrijven hebben een centraal meldpunt dat 24/7 bemand is. Er zijn in principe drie manieren waarop bewakingskanalen kunnen worden ingesteld. Mobiele bewaking is de veiligste optie, maar ook de duurste, telefoonlijn en internet, die de goedkoopste is van de drie. Houd er rekening mee dat de kosten voor centrale monitoring maximaal $ 60 per maand kunnen bedragen en dat u deze mogelijk niet echt nodig heeft! Zelfmonitoring kan ook een goed idee zijn, maar niet altijd de beste optie.

* Home Automation – dit is een functie die de laatste tijd aan populariteit heeft gewonnen. Houd er rekening mee dat u hiervoor extra moet betalen. Kort gezegd, wat dit voor u zal doen, is dat u apparaten en beveiligingsapparatuur kunt bedienen terwijl u niet thuis bent. U kunt live of opgenomen CCTV-camerafeeds bekijken en het alarm uitschakelen of activeren vanaf elke locatie via uw smartphone of een ander apparaat met internettoegang. Een systeem dat verschillende detectie en sensoren ondersteunt en u uitgebreide bedieningsopties biedt, is het beste.

 

https://www.beveiliging-vergeleken.be