BBC kaprijke
Image default
Onderwijs

Buschauffeur worden? Dan moet je eerst je Code 95 halen

Om buschauffeur te zijn, moet je je Code 95 halen. Met deze kwalificatie als toevoeging aan je rijbewijs kun je aan de slag. De kwalificatie bewijst dat je een bekwame chauffeur bent en dat je kennis hebt van je vak. Wanneer je de basiskwalificatie hebt, is deze vijf jaar geldig. Na deze vijf jaar kun je nascholing van 35 uur volgen om de kwalificatie te verlengen. Deze nascholing kun je volgen bij Verkeersschool Brinkman in Haarlem. Ook de basiskwalificatie kun je hier verkrijgen. Hoe je dit doet? Door simpelweg een opleiding te volgen bij Verkeersschool Brinkman.

Waarom het belangrijk is om de Code 95 te halen

Het halen van de Code 95 is als buschauffeur belangrijk omdat je verantwoordelijk bent voor het transporteren van mensen. Deze mensen moeten op je kunnen vertrouwen. Je moet de verkeersregels kennen en weten hoe je veilig omgaat met de moeilijkheden van je vak. Alle beroepschauffeurs die in de Europese Unie werken, hebben de Code 95 nodig. Zonder deze kwalificatie kun je niet aan de slag als chauffeur. Wil je de Code 95 halen, dan is een opleiding ideaal. Voordat je het weet heb je de nodige kennis en ervaring verzameld en kun aan de slag bij je nieuwe baan.

Het volgen van de opleiding aan de verkeersschool

De opleiding bij Verkeersschool Brinkman volg je in Haarlem, al kun je ook een gedeelte via e-learning volgen. Zo kun je reistijd besparen en de theorie innemen vanuit thuis. De praktijkmodules volg je natuurlijk wel buiten je huis, maar je hoeft dus niet voor elk deel van de opleiding je huis te verlaten. Zo blijf je makkelijk inzetbaar voor je werkgever. Met lesmateriaal, toetsing en praktijklessen word je voorbereid op het vak. De modules die er aangeboden worden, zijn speciaal geselecteerd met als doel om je zo goed mogelijk voor te bereiden. 

https://www.verkeersschoolbrinkman.nl/

Gerelateerde artikelen

Motorrijles volg je bij deze rijschool in Almere

Met een mode opleiding vergroot je je kennis op modegebied

Waarom het volgen van een cursus keuren elektrisch gereedschap de moeite waard is