Effectiever personeel door animatie video’s

Effectiever personeel door animatie video’s

Bij animatie video’s denk je vaak direct aan promotie video’s of reclame. En inderdaad is animatie een effectief marketingcommunicatie instrument. 2D animaties, 3D animaties of de populaire whiteboard animatie worden veel gebruikt om klanten tot aankoop te verleiden. Daarnaast gebruiken organisaties vaak explanimations om hun doelgroep inzicht te geven in procedures en werkwijzen. Donker Media uit Eindhoven is al jaren actief op het gebied van animatie video’s en heeft dan ook vele tientallen van deze video’s geproduceerd. Maar wist je dat je animaties ook intern kunt inzetten?

Interne communicatie met animatie

Interne communicatie kan gericht zijn op overtuiging, om de neuzen dezelfde kant op te krijgen. Een explanimation is bijzonder effectief wanneer het gaat om het schetsen van de stip op de horizon. Niet alleen kun je duidelijk maken waar de stip staat, maar ook waar de organisatie vandaan komt en waarom nu net díe stip gekozen is. Ook kun je lastige beslissingen, bijvoorbeeld een reorganisatie, mede met een animatie toelichten. Maar ook het meerjarenplan, waarbij de internationale expansiestrategie van groot belang is, kan met explanimation worden overgebracht.

Een explanimation helpt je personeel te weten wat er van ze verwacht wordt, waardoor ze effectiever kunnen werken.

Animatie als trainingsinstrument

Animatie kan ook een belangrijke rol spelen bij de training van je personeel. Zo kan het zijn dat elk nieuw personeelslid een training krijgt over ARBO en veiligheid. Door één keer een goede animatie te maken en deze verplicht te stellen kun je fors besparen op je trainingsbudget. In elke organisatie zijn onderdelen van het inwerk- of scholingstraject prima in te vullen met animatie video’s.

Donker Media helpt

Jij weet natuurlijk het beste wát je wilt vertellen. Donker Media helpt je met het “hoe” van je verhaal. De animatoren en communicatie experts van deze animatie studio uit Eindhoven hebben storytelling in hun DNA en zijn gericht op maatwerk. Kennismaken met de persoonlijke aanpak van Donker Media? Bel dan met 040-744 02 52

https://donkermedia.nl/