BBC kaprijke
Image default
Dienstverlening

Erkende asbestverwijderaars maken elke school asbestvrij

Schoolgebouwen werden in heel wat gevallen vele jaren geleden gebouwd. De kans dat er zich daardoor asbest bevindt in deze gebouwen is vrij groot. Wanneer asbest al zeker 30 jaar in een gebouw zit, kan dit gevaarlijk worden voor de veiligheid en gezondheid. U kiest er daarom best voor om al het asbest in uw school te Brussel te laten saneren door erkende asbestverwijderaars, zoals Asbitech. Dit bedrijf heeft al vele projecten tot een goed einde gebracht dankzij hun eindeloze expertise.

Asbesthoudende isolatie in een school laten verwijderen

Elke school in Vlaanderen is verplicht om een inventaris te hebben van al het eventuele asbest in de gebouwen. Deze asbestinventaris moet u laten opmaken door een expert. Een van de projecten waar Asbitech aan werkte, was Basisschool ’t Vlasbloempje in Dendermonde. Daar trof men asbesthoudende leidingisolatie aan in de stookplaats, alsook asbesthoudende isolatie aan twee ketels. Omdat het ging om oudere gebouwen, was het een goede beslissing om het asbest te laten saneren door de erkende asbestverwijderaars van Asbitech in regio Brussel. Het ging zeker niet om een makkelijk project aangezien de isolatie op de zolder via het dak bereikt moest worden. Daarvoor was heel wat expertise en ervaring voor nodig. Maar daar hebben de specialisten van het bedrijf overschot aan. Geen enkele opdracht is te moeilijk voor hen. Ze zorgden er dan ook voor dat Vlaanderen weer een beetje asbestvrijer werd. In totaal verwijderden ze al meer dan 228 ton asbest op 204 verschillende werven. Ze zijn immers al bezig sinds 2013 om bijvoorbeeld niet-hechtgebonden asbest te demonteren.

Neem vandaag nog contact op met de experten

Indien er in uw school ook nog asbest zit dat aan vervanging toe is, kan u altijd contact opnemen met deze erkende asbestverwijderaars. Het laten saneren van asbest in uw school in Vlaanderen of Brussel is namelijk niet iets om lang mee te wachten. Hoe langer u wacht, hoe gevaarlijker het asbest wordt.

https://asbitech.eu/asbestsanering/asbestverwijderaar-brussel