Evenementen in Brussel

Brussel is een grote stad met vee inwoners. Deze mensen moeten uiteraard ook vermaakt worden. Om hier aan te voldoen worden er onder andere veel festivals georganiseerd. De aard van deze festivals variëren enorm. Denk hierbij aan dance festivals, culturele festivals, foto exposities en concerten. Ben je benieuwd naar de aankomende evenementen die in Brussel plaats gaan vinden? Lees dan nu verder!

Soirée Métissée Avond
Everna , l’Entrela’ en De Zeyp stellen tijdens deze kleurrijke avonden hun podium open. Hier kan  je komen kijken naar de beste opkomende talenten met verschillende (podium)kunsten. Schilder jij? Of zing je misschien? Wat jouw specialisatie of talent ook is, kom het tonen bij de Soirées Métissées. Er zijn drie avonden gepland waarbij kunstenaars hun werk of talent kunnen tonen op het podium of tijdens de tentoonstelling. Aan het eind van de avond kan het publiek gaan stemmen op de kunstenaar die zij het beste vonden in de podiumkunsten en in de beeldende kunsten. De kaureaten worden hierna beloond met een podiumplaats op het Patchworkfestival.

Brussels Jazz Festival
In januari 2018 vindt het Brussels Jazz Festival plaats. Hierbij zijn zowel internationale en Belgische grote namen, als opkomende talenten aanwezig. Denk bij de internationale en Belgische namen bijvoorbeeld aan het Archie Shepp Quartet en Brussels Philharmonic & Uri Caine. Bij het opkomend talent kan je denken aan het nieuwe project van  Jasper Høiby, Fellow Creatures, Enrico Rava Tribe en vele anderen.

Djangofolllies
‘Les Riches Claires’ en ‘De Vrienden van Brosella’ blijven met elkaar de wereldberoemde Belgische vader van de Gipsy Swing eren met dit festival. Dit festival vindt op verschillende locaties in Brussel plaats. Djangofolllies is voor iedereen inmiddels een vaste waarde en een jaarlijkse afspraak geworden. Dit leidt tot grote vreugde bij zowel de aanhangers van de ‘’Django’’-stijl als van de mensen die hem pas ontdekken.

Arvo Pärt Weekend
Flagey organiseert iedere twee jaar het Baltic Sea Festival. Dit is een festival waarbij de cultuur van één van de Baltische Staten in de kijker wordt gezet. De editie die in 2018 plaatsvindt is gewijd aan Estland en aan de meest bekende componist die hier vandaan komt, Arvo Pärt naar aanleiding van de 100ste verjaardag van de Republiek. De zoektocht van deze legendarische componist naar sacraliteit, diepgang en onthaasting eren we aan de hand van concerten, meditatiesessies, premières van nieuwe muziekwerken, films, lezingen en een tentoonstelling.

Ben jij een bezoeker?
Ben jij één van de bezoekers van deze evenementen? Of ben je misschien nieuwsgierig naar andere evenement? Dan is het natuurlijk een uitstekend idee om de dag af te sluiten bij een restaurant in brussel. Een voorbeeld hiervan kan een scandinavisch restaurant in brussel zijn. Dit is de Gard, en dit is onderdeel van het courtyard hotel in Brussel.  

https://gardtastescandinavian.com/nl/gard-brussels/