Financial Reporting xbrl

Financial Reporting is het Engels voor het rapporteren van financiële informatie. Dit zijn de inkomsten, uitgaven, omzet, winst en investeringen van een bedrijf. Sommige bedrijven zijn verplicht tot Financial Reporting xbrl. Dit betekent dat ze de financiële rapporten in xbrl moeten aanleveren.

Computertaal xbrl

Xbrl is een de computertaal dat standaard aan het worden is voor het aanleveren van financiële informatie. Accountants vinden Financial Reporting xbrl fijn omdat dit veel tijd bespaart. Bedrijven kunnen de rapporten zo digitaal aanleveren. De rapporten in xbrl zijn overzichtelijk en ook meteen te lezen. Op deze manier wordt er veel tijd bespaart. Normaal zijn de accounts per bedrijf dagen bezig met alleen maar achter gegevens aan zitten. Dit kost natuurlijk veel geld. Door Financial Reporting xbrl kan er dan ook veel tijd bespaart worden.

Bedrijven moeten een xbrl software aanschaffen voor Financial Reporting xbrl. Met de software kunnen ze de rapporten opstellen. Het is ook mogelijk om een converteer software te kopen voor Financial Reporting xbrl. Met de converteer tool kunnen bestanden omgezet worden naar xbrl. Als het bedrijf al rapporten in Excel of Word heeft is het niet handig om de rapporten opnieuw te gaan maken. De converteer tool kunnen ze veel te besparen en de Financial Reporting xbrl eerder aanleveren.