BBC kaprijke
Image default
Aanbiedingen

Geluk Quotient

Geluk Quotient

Onlangs organiseerden we een groepsdiscussie in onze yogafilosofie en het onderwerp van discussie was: “hoe definieer je geluk?”

Toen ik de ijver en het enthousiasme op hun gezichten zag tijdens het bespreken van dit onderwerp, besefte ik op dat moment zelf hoe belangrijk geluk is voor ons allemaal. En ik kon ook zien dat het proces van uitdrukken en delen hen zo gelukkig maakte.

Toen vroeg ik ze, en dat is dat ene onderwerp, ze willen gewoon nog een keer praten. Nogmaals interessant, zulke verbazingwekkende antwoorden kwamen eraan – Eten, Gezondheid, Muziek, Yoga, Reizen, Avontuur, Plezier, Familie, Relaties, Politiek, Wetenschap, Statistiek, Liefde en Leven.

Met andere woorden, dit zijn enkele van de dingen die we echt leuk vinden in het leven en ons geluk geven. We hebben allemaal verschillende behoeften in ons leven en de meeste van die behoeften vallen voornamelijk in vier categorieën – sensueel, mentaal, intellectueel en spiritueel. Wanneer we aan die behoeften van de onze voldoen, vinden we vreugde in het leven.

Het voldoen aan sensuele behoeften betekent voldoen aan onze tong met heerlijk eten, ogen met prachtige uitzichten, oren met melodieuze muziek, neus met geurige artikelen en een huid met een speciaal tintje.

We zijn allemaal op zoek naar zeer bevredigende relaties waarin we willen houden en vertrouwen en die tegelijkertijd geliefd en vertrouwd willen zijn. Emotionele vervulling is een van de belangrijkste aspecten van onze mentale behoeften.

Zelfabsortie

De meesten van ons zijn te zeer in beslag genomen door ons zelf en vaak leidt deze zelfabsorptie tot depressie. Psychologisch gezien zijn de meeste depressies het resultaat van te veel nadenken over de eigen behoeften, interesses en zorgen. Wanneer we ons gaan concentreren op wat anderen echt gelukkig maakt, hebben we geen tijd om na te denken over ons eigen geluk.

We moeten leren geluk te geven aan anderen, wanneer we nadenken over de behoeften, interesses en zorgen van anderen, komen we uit onze zelfresorptie. Psychologisch gezien zijn de meeste depressies het resultaat van te veel nadenken over de eigen behoeften, interesses en zorgen. Sterker nog, degenen die leven na te denken over de behoeften, interesses en zorgen van anderen worden iconen voor de wereld.

Onze kleine inspanningen om anderen geluk te bieden, komen in onze levens terecht in de vorm van geluk die anderen ons proberen te geven. Het is precies zoals een kleine vloedgolf van de oceaan een tsunami wordt buiten de oceaan.

Wanneer we ons concentreren op het geluk van anderen, worden mensen hulpeloos naar ons toe getrokken en krijgen we een leven van een exponentiële groei.
Dit is Happiness Quotient – HQ, het gaat over hoeveel geluk we anderen geven. Hoe meer HQ, hoe gelukkiger we zullen zijn.

Bron:
Zodiac Horoscoop