Wat is er te doen in amsterdam?

Amsterdam is de hoofdstad, en ook de grootste stad van Nederland. Het staat bekend om onder andere de vele grachten. Daarnaast is het de perfecte stad voor cultuurliefhebbers. Door de veelzijdigheid van Amsterdam, is de stad voor zowel jong als oud leuk om te bezoeken. Een dagje shoppen, op het terras zitten, of een museum bezoeken. Het kan allemaal is het prachtige Amsterdam. Hieronder worden een aantal leuke beizenswaardigheden genoemd.

De P.C. Hooftstraat
Dit is de duurste winkelstraat in heel Nederland. Luxe modemerken als Gucci en Louis Vuitton hebben hier een winkel gevestigd. Deze straat is prachtig om een keer door heen te lpen. Daarnaast is er zelf nog een kans dat je een bekende Nederlander gaat spotten die toevallig op dat moment aan het winkelen is bij één van de winkels aamn de P.C. Hooftstraat.

Het vondelpark
Het vondelpark is een prachtig park dag gelegen is in het centrum van Amsterdam. Op mooie zonnige dagen in de zomer en lente, maar ook herfst of winter, stroomt het park helemaal vol. Sportievelingen joggen door het park, mensen die van de natuur en buitenlucht willen genieten wandelen er rustig doorheen, en er zijn mensen die gewoon lekker aan het relaxen zijn. Zo is het ook een mooie plek om te picknicken wanneer de weergoden dit toelaten! Het park bestaat al sinds 1865 en het heeft zijn naam te danken aan Joost Vondel. Dit was een beroemde dichter en toneelschrijver, zo is er ook een beeld van hem te vinden in het park.  

Het Paleis op de Dam
Het Paleis op de Dam is een koninklijk Paleis dat gelegen is in het hartje van Amsterdam. Dit gebouw is vroeger ontworpen en gebouwd als stadhuis van Amsterdam. De bouw van dit stadhuis duurde bijna twintig jaar en is uitgevoerd tussen 1648 en 1665. Sinds 1808 werd dit gebouw als Koninklijk Paleis gebruikt. Tegenwoordig woont de koninklijke familie hier niet meer, maar het is nog steeds prachtig om te bezoeken.

Rijksmuseum
Het Rijksmuseum is het grootste maar vooral ook het belangrijkste museum dat er in Nederland te vinden is. Het is zo groot dat er ruim 200 zalen te vinden zijn in het museum. Deze zijn allemaal gevuld met onder andere kunstwerken van Rembrandt en Vermeer.  Zo is er ook het bekendste werk van Rembrandt te vinden, namelijk de Nachtwacht. Naast dit econische werk zijn er meer dan 1 miljoen andere stukken te vinden. Het is een enorme collecgtie vol kunst. De staat is de eigenaar van het Rijksmuseum en heeft als doel de Nederlandse geschiedenis laten zien aan zoveel mogelijk landgenoten en toeristen. Wanneer je nieuwschierig bent naar de geschiedenis van Nederland, dan is dit een absolute aanrader.

Culinaire veelzijdigheid
Amsterdam is een stad met een zeer gevarieerd culinair aanbod. Met name de restaurants in Amsterdam Zuidoost zijn zeker aan te raden. Er zijn veel restaurants en toko’s te vinden die eten serveren uit de Aziatische keuken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Indisch en Thais eten. Naast de Aziatische keuken is er ook de ruime mogelijkheid om te genieten van scandinavisch eten. Ook van deze keuken is een restaurant in Amsterdam Zuidoost te vinden, en onderdeel is van het courtyard hotel. Naast de restaurants in Amsterdam Zuidoost zijn ook heerlijke eettentjes en restaurants te vinden in de andere prachtige en sfeervolle delen van Amsterdam.

Mocht je een dagje naar Amsterdam gaan, dan is er genoeg te doen om je dag mee op te vullen. Naast bovengenoemde voorbeeld zijn er nog tal van bezienswaardigheden!

 

https://gardtastescandinavian.com/nl/gard-amsterdam/