BBC kaprijke
Business

Wat is rittenregistratie en waarom is het zo belangrijk?

 

 

Het is altijd lekker om een auto van de zaak te krijgen, waarin je te pas en te onpas rond kunt rijden. Toch kun je de auto niet 100% naar eigen behoefte gebruiken. Wanneer je in een auto van de zaak rondrijdt, ziet de belastingdienst dit namelijk als loon in natura. En voor loon in natura moet je belasting betalen. Zodra je in deze materie gaat duiken, loop je dan ook tegen termen als rittenregistratie, rittenadministratie, kilometerregistratie en omrijkilometers aan. Wanneer je een auto van de zaak hebt, is het belangrijk om deze goed bij te houden, daar het van belang is voor jouw belastingaangifte.

Opvragen gegevens

De belastingdienst kan ten alle tijden de gegevens van jouw auto van de zaak opvragen. Dit geldt ook zowel voor privégebruik van de bedrijfsauto als voor ondernemers die hun bedrijfsauto privé gebruiken. Voor zowel werkgever als werknemers is het van belang dat al deze gegevens kloppen en er een sluitende kilometeradministratie is.

De manier om dit bij te houden, is door rittenregistratie. Alles gemakkelijk gemaakt door de moderne software.

Wat is rittenregistratie?

Door middel van rittenregistratie houd je voor de belastingdienst bij hoeveel kilometer er voor privégebruik is gereden in een bedrijfsauto, zowel door werkgever als werknemer. Wanneer dit namelijk meer dan 500 kilometer per jaar is, krijgt men te maken met een flinke bijtelling. Deze gegevens dienen al voor overschrijding gemeld te worden bij de belastingdienst. Tevens moet men deze gegevens minimaal 7 jaar lang bewaren.

Zodra je privékilometers gaat rijden in een bedrijfswagen, houd je jouw ritten bij. Hierdoor maak je een verplicht onderscheid tussen privékilometers en zakelijke kilometers.

Een partij die jou kan helpen bij rittenregistratie, is Global Track Marks. Deze organisatie is behalve rittenregistratie gespecialiseerd in fleet management en tracking & tracing. Lees direct verder over de mogelijkheden voor jou, jouw werkgever of jouw organisatie.

 

 

 

http://www.globaltrackmarks.nl/