BBC kaprijke
Image default
Tweewielers

Ontdek de betoverende kustlijn van België op de fiets!

Ontdek België op de fiets

België staat bekend om zijn schilderachtige uitzichten, diverse dieren in het wild en prachtige kustlijn. Met zijn kilometerslange zandstranden, rotsachtige kliffen en historische architectuur is het de perfecte locatie om per fiets te verkennen. Of je nu een beginner bent of een ervaren fietser die op zoek is naar een uitdaging, de betoverende Belgische kust heeft voor elk wat wils. Het is daarom een goed idee om tijdens de vakantie of op een vrije dag met de auto en fietsendrager richting de kust te gaan om lekker te fietsen.

Profiteer van het buitenleven met fietsroutes die bij elke bocht mooie vergezichten bieden. Geniet van een adembenemend uitzicht op de Noordzee terwijl je de frisse, zilte lucht inademt en onderweg het lokale zeeleven zoals zeehonden en dolfijnen spot. Verdwaal in schilderachtige kleine vissersdorpjes waar de tijd heeft stilgestaan met oude forten die op heuvels boven hen uittorenen. Zorg ervoor dat u uw camera meeneemt – er zijn tal van fotomomenten! Voor meer avontuurlijke fietsers, ga weg van de hoofdwegen om verborgen juweeltjes te ontdekken die niet gemakkelijk bereikbaar zijn met de auto of te voet.

Ervaringen: Fietsen langs kanalen en de Noordzeekust

Een tocht door de kleine steden en dorpen van Vlaanderen is een onvergetelijke ervaring. Zachte beklimmingen wachten op je terwijl je je een weg baant door de velden met wilde bloemen van Vlaanderen voordat je aankomt bij de levendige zeehavens en parelwitte stranden. De route passeert prachtige landhuizen, windmolens, vuurtorens en kerken – allemaal gemakkelijk te bereiken vanaf de fietspaden langs de kust. Weet je de weg niet? Dan kun je natuurlijk ook met een fietsroute fietsen, dit kan tegewoordig allemaal op je telefoon. Plaat je telefoon in een telefoonhouder fiets zodat je gemakkelijk de route kunt volgen. Je kunt ook enkele van de beste brouwerijen van België bezoeken en wat vers gevangen zeevruchten proeven als je tijdens je reis door een van de vissershavens vaart.

Towns & Cities: Historische schatten van de Vlaamse kust

De Vlaamse kust van België herbergt een groot aantal historische steden en dorpen die wachten om ontdekt te worden. Van de middeleeuwse stad Brugge, met zijn betoverende grachten en kerken, tot het pittoreske vissersdorpje Blankenberge, de Vlaamse kust herbergt een overvloed aan historische schatten. De beste manier om deze culturele juweeltjes te ontdekken is per fiets – maak een ontspannen rit langs kustpaden door zandduinen en bossen en verken vervolgens de rijke geschiedenis van elke stad in de diepte.

Van bruisende badplaatsen als Oostende en Knokke-Heist, waar bezoekers het bruisende nachtleven en luxe winkelmogelijkheden kunnen ervaren, tot de schilderachtige havenstadjes als Zeebrugge die een kijkje bieden in het traditionele Belgische leven; er zijn tal van spannende ervaringen te bieden.