BBC kaprijke
Image default
Beauty en verzorging

5x professionals in de zorg die je moet bezoeken!

Er zijn veel soorten artsen en je zou verschillende artsen moeten zien voor verschillende gezondheidsproblemen. Sommige artsen zie je maar één of twee keer in je leven, maar andere moet je minstens één keer per jaar zien. Welke moet je minstens 1x per jaar bezoeken? Lees er hier meer over!

Tandarts

Je dient je tandarts minimaal één keer per jaar te bezoeken. Tandartsen zijn experts op het gebied van mondgezondheid en kunnen je helpen bij het verzorgen van je tanden, tandvlees en kaakbot. Ze kunnen ook vroegtijdig tekenen van mondkanker of andere problemen opmerken. Regelmatige bezoeken zorgen ervoor dat je je glimlach jarenlang gezond en stralend houdt.

Optometrist

Een optometrist is een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg die oogaandoeningen diagnosticeert en behandelt met behulp van speciale apparatuur van Medilaser. Optometristen kunnen een bril, contactlenzen en andere hulpmiddelen voor het gezichtsvermogen voorschrijven om je te helpen helderder te zien. Ze onderzoeken ook je ogen om te controleren op tekenen van ziekte of letsel. Het wordt aangeraden om elke twee jaar een oogzorgspecialist te bezoeken als je geen problemen hebt met je gezichtsvermogen. Als je contactlenzen of een bril draagt, moet je eenmaal per jaar een oogarts bezoeken, ook als je op het moment van het bezoek geen problemen met je gezichtsvermogen hebt.

Cardioloog

Cardiologen zijn artsen die gespecialiseerd zijn in hartproblemen. Dit omvat alles, van hoge bloeddruk tot hartaandoeningen en abnormale ritmes. Ze kunnen je ook helpen met tal van andere problemen, waaronder diabetes, migraine en andere vaataandoeningen.

Endocrinoloog

Endocrinologen zijn artsen die gespecialiseerd zijn in het diagnosticeren en behandelen van aandoeningen van het endocriene systeem. Ze bestuderen diabetes, schildklieraandoeningen, groeistoornissen en andere hormoon gerelateerde problemen. Endocrinologen zullen je helpen bij het interpreteren van de resultaten van bloedonderzoek en je adviseren over hoe je met je aandoeningen om kunt gaan om complicaties te voorkomen. Omdat endocrinologie zo’n breed veld is dat zoveel gezondheidsproblemen omvat, is het belangrijk dat patiënten een ervaren arts vinden die in één bezoek aan al hun behoeften kan voldoen.

Dermatoloog

Dermatologen zijn artsen die gespecialiseerd zijn in het diagnosticeren en behandelen van huidziekten, zoals acne en psoriasis. Ze kunnen ook niet-huidziekten diagnosticeren die de huid aantasten, zoals lupus of sclerodermie.