BBC kaprijke
Image default
Kinderen

Dit zijn de beste kinderschoenen om mee buiten te spelen

Waar volwassenen hun schoenen uitkiezen omdat ze mooi, comfortabel of hip zijn, willen kinderen vooral schoeisel waarmee ze onbelemmerd kunnen klimmen, klauteren en rondrennen. Geen stijve sandalen waar ze blaren van krijgen, maar soepele gympen waarmee ze vrijuit kunnen spelen. Wat zijn nou de beste kinderschoenen om mee buiten te spelen?

Sneakers, sandalen of laarzen

Sneakers zitten lekker en zijn zowel bij koud als bij warm weer een prima optie. Daarnaast bieden ze een goede ondersteuning van de voet en dat is juist bij buitenspelen ontzettend belangrijk. Beweging is namelijk goed voor de ontwikkeling van de motoriek, maar zonder de juiste ondersteuning kan al dat rondrennen de groei ook in de weg zitten. Kies daarom voor een hoge sneaker met een dikke neus. Die beschermen zowel de tenen als de enkels.

Laat de slippers maar lekker staan, in de hete zomermaanden zijn sandalen de beste keuze. Ze zitten lekkerder, beschermen de voet beter en je kunt ze vaak verstellen waardoor ze veel langer meegaan. Als ze van het juiste materiaal gemaakt zijn, kunnen kinderen er ook heerlijk mee in het water spelen.

Er is voor kinderen weinig leuker dan spelen in water. Om natte sokken te voorkomen, is springen in een regenplas een stuk prettiger met waterafstotende laarzen. Het voordeel van regenlaarzen is dat ze waterdicht zijn, het nadeel is dat ze, vanwege hun stijve materiaal, minder lekker zitten.

kinderen

Waar moet je op letten?

Of je nou sandalen, laarzen of sneakers koopt, het is altijd verstandig om schoenen met een soepele zool te kiezen. Flexibele zolen bewegen mee met de voet, Afzetten en springen is daardoor een stuk makkelijker waardoor ze ideaal zijn voor in het klimtoestel.

Naast de zool is het ook verstandig om naar de grip van de schoen te kijken. Waar kinderen op sandalen met een vlakke onderkant makkelijk wegglijden, staat een kind op een sneaker met rubberen zolen een stuk steviger. Let vooral op het reliëf onder de schoen, daarvoor geldt hoe meer hoe beter.

Om de breekbare kinderenkeltjes goed te beschermen is de stevigheid van de schoen ook van belang. In tegenstelling tot de zool, die juist soepel mag zijn, moet de rest van de schoen van dik materiaal gemaakt zijn. Dit omdat stevige schoenen beter bestand zijn tegen stoten of scherpe voorwerpen.

Ondanks dat luchtige sandalen in de zomer heerlijk aanvoelen, is het toch verstandig om tijdens voor dichte schoenen te kiezen. Wanneer een kind door struiken en bossen rent, is het fijn om een schoen te hebben die de brandnetels en andere prikkende natuurverschijnselen op afstand houdt. Wanneer gympen in de zomer te warm zijn, kun je voor een sandaal met bredere bandjes kiezen.

Ook al is het veterstrikdiploma al ruimschoots binnen, klittenband blijft de beste optie als het op buitenspelen aankomt. Dit omdat de meeste ongelukken tijdens het rondrennen toch door loszittende veters ontstaan.

Tot slot. Kijk je online naar nieuwe kinderschoenen? Dan is het goed om te kijken naar de recensies die een aanbieder heeft. Niet elke aanbieder heeft dezelfde kwaliteit kinderschoenen. Een aanrader is om een kijkje te nemen op Shoesme. Dit is een grote kinderschoenen aanbieder die staat voor kwaliteit en goede service.