BBC kaprijke
Image default
Kinderen

Mooie fietstassen voor naar school

Ja de scholen zijn weer begonnen en misschien dacht je dat je in eerste instantie geen fietstas op je fiets hoefde te hebben omdat je je schooltas in je fietskrat of fietsmand wilde vervoeren. Toch komen daar veel kinderen op terug. Een zware schooltas voor in je fietsmandje of liggend in je fietskrat, zorgt voor extra belasting aan het fietsstuur. Het stuur wordt erg zwaar en dat fietst niet lekker. Wat dat betreft kun je een fietsmand of fietskrat beter gewoon gebruiken voor de wat kleinere spulletjes en de zware spullen lekker achterop in je fietstassen doen.

De grote vraag is nu natuurlijk: Welke fietstassen zijn geschikt voor een zware en grote schooltas? Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Een fietstas van de Action gaat ’t niet worden. Die zien er leuk uit. De prijs is nóg leuker! Maar als de fietstas na één of twee dagen uit elkaar ligt, piep je wel anders. En je kunt erop wachten, dat gaat gebeuren. Wat je dus beter kan doen is een dubbele fietstas van een goed merk kopen. Een goed merk is bijvoorbeeld Basil of Fastrider. Maar dat is niet alles. Want als je de kleinste fietstas van Basil koopt, de Mara, dan kun je er nog steeds geen grote schooltas in kwijt.

Zaak is dus dat je een groot model koopt met een totale inhoud van 44 liter of meer. Qua prijsklasse moet je uitgaan van een bedrag zo rond de 50 tot 70 euro. Dat is best wel even een behoorlijke uitgave. Maar wel een goede. Je hebt dan namelijk een duurzaam product dat niet alleen extra sterk is, maar ook vaak goed bestand tegen een regenbui is. De bisonyl fietsvakken zijn gemaakt van een soort zeil. Hier zal dus nooit water doorheen lekken. Maar ook de mooie canvas tassen zijn voorzien van een anti regen laag. Kijk bij aankoop niet alleen naar de kleuren, maar kijk ook naar de manier van sluiten. Sluitriempjes welke voorzien zijn van klik clips werken het prettigste.