BBC kaprijke
Image default
Dienstverlening

Optimaliseer uw brandveiligheid met blusschuim

In elke werksituatie krijgt u hoogstwaarschijnlijk wel eens te maken met een brandoefening. Voor velen is een echte brandsituatie ook iets onbevattelijk. Toch moet u altijd voorbereid zijn op alle mogelijke risico’s. Iedereen is wel voorzien van een standaardblusapparaat of blussysteem, maar deze hebben bij zware branden soms niet veel nut meer. Een chemische vloeistofbrand is een goed voorbeeld van een brand die u maar moeilijk onder controle krijgt. Hiervoor is blusschuim ideaal. Met zijn veelzijdige werking zorgt u ervoor dat u weer vat krijgt op de vlammen en het risico op verspreiding inperkt.

Firedos bijmengsystemen voor uw blusapparatuur

De werking van blusschuim bestaat uit verschillende facetten. Zo zorgt de schuim er allereerst voor, net zoals bijvoorbeeld bij water, dat de vlammen afkoelen. Daarnaast heeft blusschuim ook een isolerend effect. Zo krijgen de vlammen geen toegang meer tot zuurstof en verliezen ze daarbij hun belangrijkste grondstof. Ook is de kans dat de vlammen verspreiden kleiner omdat de schuim de vlammen beletten van contact te zoeken met andere objecten. Deze dubbele werking biedt meer zekerheid bij het blussen van vlammen. De Firedos bijmengsystemen die ze bij Fire Security graag installeren op uw blusapparaat zijn van zodanig hoge kwaliteit, dat blussen kinderspel wordt. Na het blussen hoeft u de leidingen dan ook niet te spoelen.

Schakel grote brandrisico’s uit

Wanneer u door Fire Security een blusschuimsysteem laat installeren, helpen ze u graag met een volledige uitleg over de werking. Zo kan u het schuimpercentage altijd aanpassen, wat handig kan zijn bij verschillende types branden. Onafhankelijk van viscositeit, variërende druk en debiet kan u rekenen op het ingestelde percentage. Het bijmengsysteem plaatst men meestal tussen de bluswaterleiding en de pompkamers, maar ook andere plaatsen op een blusvoertuig behoren zeker tot de mogelijkheden. Daarvoor doet u altijd best beroep op de ervaren en bekwame medewerkers van Fire Security. Neem daarom contact met hen op voor antwoorden op al uw mogelijke vragen. Zij kijken daarnaast ook graag mee naar uw precieze situatie en leveren dan advies op maat van uw omstandigheden.

https://firesecurity.be/