BBC kaprijke
Image default
Woning en Tuin

Muizen in je huis? Zo zorg je ervoor dat ze verdwijnen

Je hebt al verschillende vallen gezet, maar de muizen happen maar niet toe. Of je krijgt er, met veel geluk, twee te pakken en blijven er nog een stuk of vijftig rondtrippelen. Natuurlijk is dat heel frustrerend! Maar hoe komen de muizen eigenlijk in je huis? Als je dit weet, kun je al een mooi begin maken. Maar… vergeet niet om tegelijkertijd een ongediertebestrijder te bellen, want deze strijd kun je niet alleen aan.

Waar komen muizen op af?

Muizen zoeken voedsel en warme schuilplaatsen. Natuurlijk klauteren ze dan je keukenkastjes in en knagen ze zelfs verpakkingen open om bij het lekkers te geraken. Ligt het afval in je woning ook open en bloot op vloeren of in de tuin? Reken er maar op dat de muizen ook dat soort resten niet zullen overslaan. Feitelijk geldt: hoe meer afval en voedsel er voor het grijpen ligt, hoe meer kans op een muizenplaag.

Wat kun je zelf tegen muizen gebruiken?

Voor particulieren is er genoeg gif tegen muizen te koop. Of dat gif ook echt goed werkt, is echter de vraag, want de middelen die een professionele ongediertebestrijder gebruikt, zijn nog altijd veel sterker. Plaats je vallen, dan moet je ervoor zorgen dat die vallen ook op de juiste plekken worden gezet. Ook hier weet de bestrijder veel meer van!

Waarom is het belangrijk dat de muizen verdwijnen?

Muizen kunnen veel knaagschade veroorzaken. Zo scherpen ze hun tandjes regelmatig aan voorwerpen van hout of plastic, vloerkleden of meubelen. Daarnaast kun je overal op muizenurine en keutels stuiten. Die geven natuurlijk niet bepaald een frisse geur af. Een derde probleem is dat muizen – mede via hun uitwerpselen – ook ziektes kunnen verspreiden. Daar wil je natuurlijk helemaal niet aan denken!

Wat kost het om de muizen weg te krijgen?

De kosten voor het bestrijden van muizen kunnen relatief laag zijn als je het meteen goed aanpakt en snel een professionele bestrijder inschakelt. Na inspectie kan hij meteen een gerichte oplossing bedenken. Geen gedoe met lukraak wat valletjes plaatsen. Geen gedoe omdat ook je huisdieren van het gif hebben gesnoept. De expert gaat veilig en verantwoord te werk en dat is een mooie belofte!

Hoe kom je aan een bestrijder die verstand van zaken heeft?

Gelukkig bestaat er een website waar je zonder problemen in contact kunt komen met een ongediertebestrijder die veel ervaring heeft met het bestrijden van muizen. Ga naar Beestjes Kwijt en vul je postcode of woonplaats in. Je kunt dan meteen bellen of mailen voor een offerte en meteen een afspraak regelen. Wij durven te wedden dat je op deze manier het snelst van alle muizen in je woning af komt…