BBC kaprijke
Image default
Entertainment

Voorbereiding op een schoolreis naar de leukste parken

Kinderen die een schoolreis in het vooruitzicht hebben, kunnen meestal niet wachten tot de dag eindelijk is aangebroken. Alhoewel kinderen zich aankleden en denken klaar te zijn voor het schooluitje, gaat er qua voorbereiding natuurlijk nog veel meer aan vooraf. Jij als ouder, verzorger, leerkracht of begeleider weet daar alles van. Billybird beschikt over een openluchtzwembad in Brabant en twee speel- en recreatieterreinen in Brabant en Limburg. Ook daar speelt water een rol. Ga je voor de eerste keer naar een dergelijk park of wil je gewoon de ultieme voorbereiding treffen? Dan lees je hier nog wat tips.

Geef kinderen een telefoonnummer mee

Een schoolreis naar een van de Billybird parken betekent dat je afreist naar een overzichtelijk terrein van beperkte omvang. Je zult kinderen er dan ook niet snel uit het oog verliezen. Wil je toch wat zekerheid inbouwen? Voorzie kleine kinderen dan een armbandje met je telefoonnummer. Gaat je kind op schoolreis, noteer dan het nummer van de juf, meester of begeleider. Zo kunnen de verantwoordelijke volwassenen snel worden gelokaliseerd in het geval dat het kind zijn gezelschap kwijt is.

Andere handige spullen voor ouders en begeleiders

Ga je als begeleider mee op een schoolreis, dan kunnen ook herkenbare shirts of hesjes helpen. Niet alleen bewaar jij zo beter het overzicht, ook de kinderen kunnen elkaar makkelijk vinden. Een fluitje of grappige, herkenbare toeter om de kinderen weer bij elkaar te roepen biedt ook een uitkomst. Daarnaast is het handig om een basispakket van snoetenpoetsers, pleisters, zonnebrandcrème en wat lekkers in je tas te hebben.

Benodigde spullen voor waterpret

Bezoek je tijdens een schoolreis of familie-uitje het openluchtzwembad van Billybird? Of zullen de kinderen zich de kans niet laten ontnemen om ook in Hemelrijk dankbaar van het strandbad gebruik te maken? Zorg dan dat je voldoende spullen bij je hebt of meegeeft. Een kind moet op een dergelijke schoolreis kunnen beschikken over een handdoek, slippers of waterschoenen en eventueel een extra setje kleding voor het geval de zon die dag niet op zijn sterkst schijnt. Ook een zonnebril en zonnebrandcrème mogen niet ontbreken.

https://billybird.nl/hemelrijk/