BBC kaprijke
Image default
Aanbiedingen

Waarom een achteruitrijcamera?

Bent je een koerier van een supermarkt, een verhuizer of vrachtwagen bestuurder? Dan ervaar je ongetwijfeld de lastige momenten wanneer je achteruit moet rijden. Heeft je wagen geen achteruitrijcamera dan is dit ongelofelijk moeilijk. Waarom is dit zo moeilijk, want je hebt toch ook spiegels om in te kijken? Is een achteruitrijcamera kopen verstandig?

Ten eerste is het logisch waarom het lastig is om achteruit te rijden zonder camera, omdat je geen achteruit hebt met een bak- of vrachtwagen. Je kunt dus niet in het midden van de wagen achter je kijken, dit kan alleen via de spiegels aan de zijkant.

Ten tweede is de diepte zien het grootste probleem. In een zijspiegel kun je uiteraard zien of er iets staat of aankomt aan de kant waar je naar toe kijkt, alleen het zien van de diepte in die spiegels is lastig Mocht je een muurtje achter  je hebben staan en je moet achteruit rijden die kant op, dan kun je niet goed zien hoeveel ruimte je nog over hebt tot de muur. Meestal is er veel meer ruimte dan je denkt, omdat de spiegel niet een goede hoek geeft over de situatie.

Verder is het erg gevaarlijk als er een object precies in het midden achter je wagen bevindt. Dit is namelijk niet te zien in je linker spiegel en rechter spiegel. Omdat je “bak” er voor zit kun je niet in die hoek kijken wat er achter je is.

Als laatste de misschien wel belangrijkste, dat is dat je in het donker bijna niks kunt zien zonder camera als je achteruit rijdt. In je spiegels kun je overdag al heel weinig zien, laat staan als het donker is zonder lantarenpalen in de buurt. Dan is de diepte onmogelijk om waar te nemen. Doormiddel van een achteruit camera met licht functie, kan er achter de wagen licht gemaakt worden, zodat je gemakkelijk in de achteruitrijcamera kunt kijken wat er achter je is.

http://www.achteruitrijcamerawinkel.nl