BBC kaprijke
Image default
Bedrijven

De elektrische auto als auto van de toekomst?

De elektrische auto’s zijn enorm in opkomst. Door de aankoop van deze auto’s draag je een steentje bij aan het verbeteren van de planeet. Zo blijkt uit onderzoek van de TU Eindhoven. Hieruit bleek dat na 30.000 kilometers de meeste elektrische auto’s minder Co2 uitstoten dan hun benzine broertjes en zusjes. Dit heeft te maken met een aantal belangrijke indicatoren.

Benzine- en verbrandingsmotoren

Zo is het namelijk zo dat de benzinemotor bestaat uit een groot aantal draaiende onderdelen. Deze onderdelen zetten uiteindelijk via een verbrandingsproces in de motor de benzine om in beweging. Via het gaspedaal en de versnellingsbak kan de bestuurder de hoeveelheid beweging reguleren. In combinatie met het stuur van de auto kan dan dus de richting en de snelheid worden bepaald door de bestuurder. Tegenwoordig zijn deze benzine- en andere verbrandingsmotoren natuurlijk veel beter en efficiënter dan vroeger. De efficiëntie van een verbrandingsmotor ligt op zo’n 30%. Dat betekent dat 70% van de energie wegvloeit in de bewegende onderdelen en de warmte. Bovendien moeten de bewegende onderdelen van de motor ook vaak worden vervangen.

De elektromotor

De mens bedacht zich dat dit beter kon. Via de elektromotor probeert de mens dit dan ook beter te doen. Zo zorgt een elektromotor ervoor dat stroom direct vanuit de accu’s wordt omgezet naar de bewegingsenergie. Deze wordt dan via hetzelfde systeem toegepast, zoals ook bij de brandstofmotoren. Het grote voordeel is dus dat er geen verbranding hoeft plaats te vinden. Dit zorgt ervoor dat er dus ook minder bewegende onderdelen nodig zijn. Het gevolg hiervan is dat er minder energie verloren gaat in de warmte en de bewegende onderdelen. Dit zorgt voor efficiëntie van 80%. Dit is dus een enorme verbetering. Bovendien is het opwekken van elektriciteit zuiniger en minder belastend voor het milieu dan de brandstoffen. De elektrische auto is dus waarschijnlijk wel de auto van de toekomst.

Nog één probleem

Er is echter, voor consumenten een groot probleem. Dat is namelijk de prijs van de elektrische auto’s. Deze ligt namelijk vaak een paar duizend euro boven die van de brandstofmotoren. Mocht je als consument dit extra bedrag nou niet hebben, dan zijn daar oplossingen voor. Zo is het mogelijk om dit geld te lenen. Door een krediet berekening weet je dan precies of het mogelijk is om toch ook een investering in het milieu en een betere wereld te doen. Door een krediet berekening te doen weet je precies wat bij jou past.

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

https://www.mozzeno.com/nl/persoonlijke-lening/simulatie/bereken-online-uw-lening-op-afbetaling/