BBC kaprijke
Tuin en buitenleven

Rolhorren, voor in ieder huis

Wanneer het warm is wil je een raampje kunnen openzetten, maar het liefst zonder allerlei insecten in huis te halen. Rolhorren zijn misschien wel de meest universele oplossing voor je probleem. Of je nou een raam hebt dat naar buiten toe openklapt, een schuifdeur die je in de zomer lekker wilt openzetten of een kieperend dakraam: rolhorren kunnen op maat gemaakt worden voor elk type raam of deur. Daarnaast is de omlijsting van rolhorren in verschillende kleuren te krijgen, zodat het altijd in jouw huis past.

Rolhorren plaatsen

Voordat je rolhorren gaat plaatsen, is het van belang je raam goed op te meten. Daarbij is het van belang dat je tussen de kozijnen of de gehele breedte van de kozijnen opmeet, afhankelijk van de gewenste plaatsing. Bedenk van tevoren of je de hor aan de binnen- of buitenkant van je deur of raam wilt plaatsen. Met deze gegevens kun je je rolhor op maat samenstellen, inclusief je keuze voor de kleur. Plaats de rolhor door hem in je kozijn te schroeven.

De voordelen van een rolhor

In vele gevallen is een rolhor op maat een goede oplossing om insecten te weren. Zo kunnen rolhorren worden geplaatst op draaikiepramen, naar buiten draaiende ramen en zelfs op je tuindeur. Daarnaast zijn rolhorren erg makkelijk in de bediening. Je rolt ze simpelweg omlaag wanneer je het raam hebt opengezet, en omhoog als het raam weer dicht wilt doen. Een ander voordeel is dat rolhorren het hele jaar door kunnen blijven hangen. In de zomer trek je ze lekker vaak omlaag, in de winter heb je er geen omkijken naar.