BBC kaprijke
Image default
Tuin en buitenleven

Hoe maak je je tuin gezellig?

In de zomer breng je vaak veel tijd door in je tuin. Maar steeds vaker vinden mensen ook ideeën om in de winter lekker in je tuin te zitten. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat je tuin lekker gezellig is. Als je een huis hebt dan is de tuin vaak een grote ruimte bij je huis. Het is dan zonde wanneer je dit niet gebruikt.

Planten

Vaak denken mensen het eerst aan planten wanneer ze een tuin gezellig willen maken. Je maakt door planten en bloemen je tuin in een stuk gezelliger en zorgt voor meer leven. Je kunt bloemen in bloempotten doen en zelfs boompjes kopen om afscheidingen te maken in je tuin. Als je geen zin hebt om alles te planten en te onderhouden dan kun je natuurlijk ook voor nep planten kiezen. Tegenwoordig zijn deze bijna niet meer te onderscheiden met echte planten.

Verlichting

Verlichting is heel belangrijk in je tuin. Goeie verlichting kan echt zorgen voor een gezellige sfeer. Je wilt natuurlijk ook nadat het donker wordt van je tuin kunnen genieten. Veel buitenverlichting heeft niet eens meer een stekker nodig. Veel van deze verlichting gaat dan op zonne-energie. Zorgt dat je niet kiest voor één grote lamp maar meer voor kleinere lampjes verspreid in je tuin. Zo kan een kerstslinger tegen een muur al voor veel sfeer zorgen.

Decoratie

Leuke decoratie in je tuin kunnen je tuin echt helemaal af maken. Houten meubels zien er altijd gezellig uit. Zo kun je gaan voor een grote houten tafel waar je bijvoorbeeld wat kaarsjes of een plantje op zet. Maak de stoelen af met leuke kussentjes en je hebt een leuk zithoekje. Je kunt verder kiezen voor een vloerkleed om het geheel af te maken. Vloerkleden hoeven niet alleen voor binnen te zijn, er bestaan genoeg vloerkleden voor buiten. Zo zijn deze vuil- en waterafstotend.

https://www.boomstamtafel.be/houten-tafel/