BBC kaprijke
Image default
Banen en opleidingen

Subjective Analyse van huidige arbeidsmarkt ( Vindazo )

Er is op de moment een record aantal vacatures in Vlaanderen. Het aantal uitgeschreven vacatures bedraagt zo’n 150 000.  De grootste uitdaging op de moment zijn gekwalificeerde mensen vinden voor vacatures die ervaring eisen.

De stijging naar de vraag voor ervaren werknemers, is om diegene die op pensioen gaan te kunnen vervangen. Door de babyboom in de jaren 60, is er nu een leeftijdscategorie van werknemers die massaal op pensioen gaan. Bedrijven zijn ook steeds meer op zoek naar meteen inzetbare werkkrachten in plaats van schoolverlaters die nog een opleiding nodig hebben.

Er zijn ook andere facturen zoals technologie ontwikkeling die eist meer en meer technische beroepen terwijl onderwijs was meer naar talen gericht. 

Doordat er een enorme groei is in de hoeveelheid jobs, verwacht men ook een daling in de werkloosheid. Nu deze vacatures moete wel gevuld kunnen worden, waar dan zoekmachines zoals Vindazo goed bij kunnen helpen

Wat zijn nu de vooruitzichten voor de komende jaren? In België zal men moeite blijven hebben voor het invullen van vacatures. Dit zal er tot 2040 niet veel op beteren doordat de vergrijzing ook blijft stijgen. Er zal dus meer geïnvesteerd moeten worden in rekrutering process om je vacatures zo interessant mogelijk te maken, zodat de werkzoekende kiest voor jou en niet voor de concurrent. De kanalen om kandidaten te bereiken zullen ook transformeren in komende jaren.  Oude job sites zullen transformeren in Chatbots en alerlei notificatie systemen zodat kandidat zal meer luxe hebben.

Heb je een bedrijf, en blijven jouw vacatures ook leeg, klik dan op personeel zoeken en ga direct van start. 

We gebruiken onze eigen technologie voor rekrutering automatisering zoals CV parsing, job matching, machine learning,…

https://www.dergatsjev.be/2018/12/subjective-analyse-van-huidige.html