BBC kaprijke
Image default
Mode en Kleding

Waarom een waterafstotende regenjas

Waarom een waterafstotende regenjas

Waterafstotende regenjassen zijn een uitstekende keuze voor wie droog wil blijven bij lichte regenval. De jassen zijn behandeld met een waterafstotende coating die u droog en comfortabel houdt. De coating is meestal gemaakt van een synthetisch materiaal, zoals polyurethaan, dat water afstoot maar de stof toch laat ademen. Dit betekent dat u zich niet bezweet en ongemakkelijk voelt als u een waterafstotende regenjas draagt. Bovendien zijn de jassen meestal licht en pakbaar, zodat u ze gemakkelijk mee kunt nemen. Of u nu wordt overvallen door een plotselinge stortbui of gewoon een extra laag bescherming nodig hebt tegen de elementen, waterafstotende regenjassen zijn een essentieel onderdeel van uw uitrusting voor elk avontuur.

 

Waterdichte of waterafstotende regenjas

Waterdichte regenjassen zijn een essentieel onderdeel van elke garderobe voor nat weer. Gemaakt van waterdicht materiaal, zijn ze ontworpen om u bij zware regenval volledig droog te houden. De meeste regenjassen hebben ook een capuchon, die van onschatbare waarde kan zijn om uw hoofd en gezicht droog te houden. Bij het kiezen van een regenjas kind is het belangrijk dat u de juiste maat kiest. Een te grote jas is log en moeilijk te dragen, terwijl een te kleine jas onvoldoende dekking biedt. Het is ook belangrijk rekening te houden met het klimaat waarin u de regenjas zult dragen. Woont u in een gebied met zachte winters, dan kan een lichtgewicht regenjas heren volstaan. Woont u echter in een gebied met zeer koude winters, dan heeft u een zwaardere jas nodig die zowel warmte als waterdichte bescherming biedt.

 

De verschillende tussen waterdichte en waterafstotende regenjassen

Er zijn twee hoofdtypen regenjassen: PVC en PU. PVC-regenjassen zijn gemaakt van polyvinylchloride, een soort plastic. Ze zijn meestal goedkoper dan PU-regenjassen, en ze zijn ook duurzamer. PVC is echter niet zo ademend als PU, dus u kunt zweterig worden als u ze te lang draagt. PU-regenjassen zijn gemaakt van polyurethaan, een soort synthetische stof. Ze zijn meestal duurder dan PVC-regenjassen, maar ze ademen ook beter. Ze zijn echter niet zo duurzaam als PVC-regenjassen, zodat u ze misschien vaker moet vervangen. Dus welke moet u kiezen? Dat hangt af van uw behoeften. Hebt u een duurzame regenjas nodig die niet duur is, dan is een PVC-regenjas waarschijnlijk de juiste keuze. Als u een ademende regenjas nodig hebt die u koel en comfortabel houdt, dan is een PU-regenjas waarschijnlijk de juiste keuze voor u. Welk type u ook kiest, zorg ervoor dat u er een koopt die goed past, zodat u de hele dag droog en comfortabel blijft.

 

Kies de juiste regenjas

Als het regent, wilt u niet onvoorbereid zijn. Een goede regenjas kan het verschil maken tussen een aangename wandeling in het park en een drijfnatte nachtmerrie. Maar niet alle regenjassen zijn gelijk. Als u iets nodig hebt dat echt bestand is tegen de elementen, zult u op zoek gaan naar een waterafstotend of waterdicht model. Waterafstotende regenjassen zijn behandeld met een speciale coating die helpt voorkomen dat water er doorheen sijpelt. Waterdichte regenjassen daarentegen zijn gemaakt van een ondoordringbaar materiaal dat vocht volledig tegenhoudt. Dus als u een regenjas nodig hebt die echt bestand is tegen de elementen.