BBC kaprijke
Image default
Mode en Kleding

Word minder snel ziek door het dragen van een regenjas

Word minder snel ziek door het dragen van een regenjas

De regenjas is vooral bedoeld om niet nat te worden en dus ook wordt je dan minder snel ziek. Een goede regenjas zorgt er namelijk voor dat je niet meer onderkoeld raakt van de vaak toch wel koelere regen. Bovendien heb je ook modellen die beschikken over een lint aan de zijkant van de mouwen om het bij warm weer juist weer te kunnen luchten. Daarnaast heb je ook modellen die een soort flappen hebben onder de oksels die je (gedeeltelijk) open kunt zetten om hem te luchten. Ook dit is makkelijk in de zomer om de hete lucht in een onweersbui onder je vandaan te laten lopen. Van te warm weer kun je ook behoorlijk ziek worden of de griep krijgen. Het is dus belangrijk dat je ook goed op de mogelijkheden van een regenjas let en jezelf niet blindstaart op de prijs. De een gaat veel met de auto en heeft hem maar weinig nodig, waar een ander alles doet met de fiets of het OV. In de online directory komen niet alleen een groot deel merken, maar vooral ook verschillende winkels aan bod.

Een regenjas kan ook helemaal mode zijn vandaag de dag

Een regenjas dames kan ook gewoon voldoende aan de mode van vandaag de dag. Je ziet namelijk dat er veel modellen zijn met een effen kleur en dan een leuk motief. Daarentegen heb je juist ook weer de felle kleurtjes of drukke patroontjes en designs. Er zijn zelfs modellen die een doorschijnende functie hebben, waaronder je outfit dus zichtbaar is. Deze doen niet onder van de andere modellen en zijn eveneens waterdicht en ademend. Desalniettemin is styling dan cruciaal aangezien je outfit daaronder ook echt wel moet matchen met de kleur of kleurloze doorschijnende jas.

De functionaliteiten van de regenjas in alle seizoenen van het jaar

De regenjas is allesbehalve een item dat je alleen in de winter of herfst draagt. Het is namelijk zo dat het in alle seizoenen kan regenen. Je moet dus niet alleen op de waterdichtheid letten, maar ook op de ademende functie. In de zomer kun je namelijk zweten en die warmte moet dan niet blijven hangen, want dan ga je alleen maar meer zweten. Vaak hebben de exclusieve regenjassen een flap onder de oksels die je gedeeltelijk of helemaal open kunt doen. 

Echter dat geldt ook voor de mouwen waar dan weer een flap aan kan zitten. Bovendien is het ook belangrijk om op het materiaal en het gewicht te letten. Niet ieder materiaal is even licht en dat is toch ook wel een prettige eigenschap tijdens het fietsen door de regen. Een zwaardere jas wordt vaak ook nog eens zwaarder door het vocht. Het is dus zeker zo belangrijk dat hij ook goed water af kan stoten.

Tips waar je op zou kunnen letten

Naast de voorgaande tips hebben wij ook een aantal extra tips voor het kopen van een regenjas.