BBC kaprijke
Onderwijs

Waarom het volgen van een cursus keuren elektrisch gereedschap de moeite waard is

U kunt door het volgen van een cursus keuren elektrisch gereedschap voorkomen dat er ongelukken gebeuren met de apparaten die u of uw werknemers gebruiken. Het gaat hierbij om kleine en grotere elektrische apparaten. Als deze niet goed functioneren kan dit onder andere leiden tot vastlopen, kortsluiting en zelfs brand. Hierbij kan de medewerker die het gereedschap gebruikt gewond raken, en deze verwondingen kunnen zeer ernstig zijn. In de cursus keuren elektrisch gereedschap leert u op welke punten een apparaat getest moet worden om de veiligheid ervan te kunnen garanderen.

Apparaten keuren conform de geldende NEN 3140 norm

Apparaten keuren gebeurt niet zomaar. Hier zijn strenge richtlijnen voor. Alleen als het apparaat voldoet aan de criteria in de NEN 3140 mag u ze het predicaat veilig geven. Uiteraard komt deze norm aan de orde tijdens de cursus keuren elektrisch gereedschap. Maar u leert meer dan allen deze norm. U doet ook praktijkervaring op door tijdens de cursus daadwerkelijk gereedschap te keuren met behulp van een apparatentester. Deze kunt u online bestellen als u deze nog niet bezit. Tijdens de cursus keuren elektrisch gereedschap kunt u gebruik maken van een leenapparaat.

Waar schrijf ik mij in voor deze cursus?

U kunt zich inschrijven voor de cursus keuren elektrisch gereedschap bij Omega Training & Inspectie. De cursussen worden in heel Nederland gegeven, u kunt dus een locatie uitkiezen die het dichtst bij u in de buurt ligt. Wilt u zeker weten dat u terecht kunt op de locatie van uw keuze, schrijf u dan tijdig in. De kosten voor een cursus bedragen 199 euro exclusief BTW. Het is eveneens mogelijk om tegen speciaal tarief een cursus in company te organiseren. Wilt u hierover meer informatie? Neem dan contact op met Omega Training & Inspectie.

https://omegatraining.nl/