BBC kaprijke
Image default
Woningen

Investeren in vastgoed?

Investeren in vastgoed? eeuwig een verstandige voorliefde! De huurinkomsten zou hoger lig dan de interest op uw spaarboekje én vormen een mooie maandelijkse aanvulling op uw inkomen. daarbij zorgen de geschiedkundig lage intrestvoeten ervoor dat vandaag hét tijdstip is om een hypotheek aan te gaan. 

Naast de financiering op korte termijn is de rentabiliteit op lange termijn uiteraard ook cruciaal. Geld beleggen in vastgoed heeft een streepje voor op klassieke beleggingen doordat vastgoed dolletjes maar stijgt in waarde.

In vergelijking met andere beleggingen is het aankoop van een appartement of woonhuis een tastbare inlegkapitaal : u kunt uw inlegkapitaal letterlijk zien. De herbergier van obligaties of effecten anderzijds schommelt. Vastgoed anderzijds vormt een stevige hulp die louter maar stijgt in herbergier.

Vastgoed is een rendabele investering met hoog rendement, beschut bij huurpanden:

De huurder helpt u met de aflossingsbedrag van uw lening. De huurprijzen wordt ieder jaar geïndexeerd en klimmen dus mee. De verkoopwaarde van uw onroerend goed stijgt enkel maar.

Wist u dat meesters binnenshuis tien jaar een bevolkingsgroei van zowat vier procent tegemoetzien? door nu te beleggen in vastgoed biedt u vandaag én ochtend een weerwoord op de toenemende vraag naar appartementen en woningen. En bent u zeker van een rendabele inlegkapitaal.

De laatste jaren is de uitkomst naar betaalbare ( huur ) woningen toegenomen. Steeds meer jonge spannen zijn op zoek naar een plek om zich te nestelen en creëren voor u de perfecte opportuniteit. Door te beleggen in gezinswoningen beschermt u niet enig uw kracht via een opbrengsteigendom, u schept ook universum voor nieuwe gezinnen.

De laatste 50 jaren snorren we een constante sprong van de vastgoedprijzen. Niet verwonderlijk daar bouwterrein steeds schaarser wordt.

Verschillende studies voorbinden aan dat er een groot tekort is aan kwalitatieve huurwoningen. Mensen hebben bepalen verwachtingen op vlak van afwerking, maar ook bestendigheid en comfort. Een kwalitatieve nieuwbouwwoning staat waarborger voor een vlotte verhuur en is dus absoluut een slimme zet.

Verhuurt u als particulier aan privépersonen? dan wordt u niet belast op de huurinkomsten, maar betaalt u als belasting een bedrag identiek aan het kadastraal inkomen van de verblijf plus geheel getal procent. Dit bedrag ligt lager dan de reële inkomsten die u vergaart via de huur waardoor de belastingdruk eerder begrensd is. Verhuurt u als particulier aan een zelfstandige of een samenwerkingsverband? dan betaalt u wel belastingen op de reële huurinkomsten.

U kunt een bijkomend krediet afsluiten om zo het maximum uit uw opbrengsteigendom te halen. De intresten van de lening kunt u immers aftrekken van de bruto belastbare inkomsten van uw opbrengsteigendom. Zo kunt u de inkomsten tot ( haastigheid ) nul herleiden en geniet u van belastingvrije huurinkomsten. Daarenboven benut u zo maximaal de fiscale korf waar u naar eigen verandering kapitaalaflossingen, interesten en premies van gebonden levensverzekeringen kunt invoegen.

Wilt u uw opbrengsteigendom binnenshuis vijf jaar na aankoop verbrassen? dan betaalt u meerwaardebelasting. De meerwaarde wordt berekend op het onderscheid tussen de aankoop- en verkoopprijs. De aankoopprijs is de som van het authentiek aankoopbedrag plus onkosten en enkele procent per jaar dat u het vastgoed heeft verhuurd. Verkoopt u pas na vijf jaar? dan betaalt u geen meerwaardebelasting. Bij bouwterrein wordt ook meerwaardebelasting aangerekend bij verkoper binnenshuis vijf jaar en na. Na acht jaar betaalt u helemaal geen meerwaardebelasting.

https://be.propenda.com/keyword/appartement-te.html