BBC kaprijke
Business

Kies voor een kincorrectie in plaats van een neuscorrectie.

Steeds meer mensen kiezen vandaag de dag voor een neuscorrectie. Dit wordt gedaan vanwege vele, diverse redenen. Echter weet men vaak niet dat het ook mogelijk is om een andere behandeling te ondergaan die het probleem ook kan verhelpen. Dankzij deze behandeling hoeft de patiënt geen operatie te ondergaan aan de neus en zal de neus in vergelijking met de rest van het gezicht (afhankelijk van wat de patiënt wenst) groter of kleiner lijken.

De eerdergenoemde behandeling is een chirurgische kincorrectie. Het doel van een chirurgische kincorrectie is het verbeteren van de gezichtscontour. Net als de neus, is de kin ook een belangrijke factor in het verzorgen van een harmonieuze uitstraling in het gezicht. Echter denkt men vaak dat een neuscorrectie de enige en/of betere optie is, maar wist u dat dit vaak niet het geval is? Er is namelijk een soort van experiment geweest om te bewijzen dat een kincorrectie in de meeste gevallen hetzelfde resultaat met zich mee brengt. Het ‘experiment’ ging als volgt in zijn werk: Bij ongeveer 15% van de patiënten die een neuscorrectie ondergingen om de neus te laten verkleinen, is een kincorrectie uitgevoerd in plaats van de behandeling waarvoor de patiënt een afspraak had gemaakt. Zo is dit ook gedaan bij ongeveer 20% van de patiënten die een facelift wilde ondergaan. De meeste patiënten waren zich er echter helemaal niet van bewust dat zij een andere behandeling zijn ondergaan dan waar zij zich voor hadden opgegeven.

Een kincorrectie wordt ingezet om zowel een sterker aangezichtsprofiel te verkrijgen (kinvergoting) als het verbeteren van asymmetrie, het profiel en de contour (kinverkleining). Een kincorrectie met als doel het verkleinen van de kin kan in de meeste gevallen maar op één manier, namelijk het wegschrappen van het bot (van de kin). Een kincorrectie met als doel het vergroten van de kin kan echter op twee manieren, namelijk door middel van een prothese of door middel van osteotomie. Een behandeling waarbij gebruik gemaakt wordt van een prothese spreekt redelijk voor zich, maar een behandeling waarbij gebruik gemaakt wordt van osteotomie niet. Osteotomie is een vakterm voor chirurgen en houdt in dat het bot van de kin naar voor wordt gebracht (remodellatie van het bot). Dit klinkt voor het merendeel van de mensen als een pijnlijkere en drastischere operatie dan de behandeling met de prothese, echter is dit niet het geval. De voordelen van een osteotomie-correctie zijn onder andere: geen zichtbare littekens (ingreep wordt uitgevoerd via de binnenkant van de mond), geen bot-erosie, geen afstoting mogelijk zoals bij een prothese (er wordt eigen weefsel gebruikt) en geen infectie op zowel korte als lange termijn.

http://www.orfeokliniek.nl