BBC kaprijke
Image default
Business

Diverse rieten daken om uw woning een huiselijke sfeer te brengen

Gedurende een wandeling valt het direct op; het sfeervolle huis, voorzien van een rieten dak. Het rieten dak brengt de betreffende woning veel sfeer. Huiselijk. Warmte. Het voelt als een warm welkom. Door het indrukwekkende effect dat het alternatieve dak kan brengen, wordt de interesse van de mens steeds meer gewekt.

Bij de aanschaf van een rietendak heeft de klant de keuze tussen twee mogelijke constructies; een open en gesloten constructie. Beide constructies schikken over diverse eigenschappen, waardoor het verstandig is vooraf goed onderzoek te doen naar uw gewenste eigenschappen.

Traditionele, open constructie

De open constructie wordt al jaren toegepast bij het leggen van rieten daken. Bij deze traditionele constructie zal het riet bevestigd worden op de onderliggende latten, met behulp van metaaldraad. Belangrijk is dat de constructie binnenshuis zichtbaar blijft, vandaar ook de naam.

Gesloten constructie

De gesloten constructie is later ontwikkeld om de zichtbaarheid van het dak tegen te gaan. Het riet zal worden geplaatst met een en metaaldraad. Hierbij is de constructie niet zichtbaar meer, aangezien het bedekt is met platen hout.

Rietdekker

Een rietdekker is verantwoordelijk voor de plaatsing van het riet. Hierbij zijn de rietdekkers zowel werkzaam in nieuwbouwwijken als oude woningen die toe zijn aan onderhoud of een renovatie.

Een rietdekker is gespecialiseerd in alle soorten rieten daken. Hierbij is het mogelijk de woning te laten voorzien van een rieten dak om de woning een huiselijke, natuurlijke sfeer te brengen. De voorbereiding van de werkzaamheden bestaat voornamelijk uit het opbouwen van een steiger, inspecteren van het dak en verzamelen van benodigde materialen.

Mogelijk is het essentieel voorafgaand sloopwerkzaamheden te verrichten. Hierna zal het dak voorzien worden van het leggen van de onderconstructie. Na deze plaatsing kan het echte werk beginnen; het leggen van het riet.

 

http://rietwerk.nl