BBC kaprijke
Image default
Business

Omgaan met agressie dankzij diverse trainingen

In de zorg kunnen er vaak gevaarlijke situaties optreden, waarbij een patiënt mogelijk geweld en agressie gebruikt. In deze heftige omstandigheden is het als zorgmedewerker essentieel goed te handelen en de patiënt op zijn / haar gemak stelt, waardoor de agressie zal minderen.

Een oplossing klinkt vaak erg simpel, maar zijn in veel gevallen lastig toe te passen in praktijk. Om de betreffende medewerkers te ondersteunen, bieden diverse bedrijven trainingen en workshops aan om medewerkers te helpen in het voorkomen en genezen van zulke situaties.

Agressie en geweld

In de zorg worden patiënten, cliënten, bewoners en andere betrokkenen in de zorg weleens geconfronteerd met onmacht. Het is mogelijk dat cliënten zich beperkt voelen in het doen en laten, waardoor situaties niet gaan als gewenst. Door de aanwezige boosheid uiten deze personen zich door het gebruik van agressie en geweld.

Waarom trainingen en workshops?

Bij een dynamische training en workshop, waarbij de veiligheid bij zorginstellingen en het omgaan met agressie en geweld in de zorg centraal staat, zullen medewerkers en naasten geholpen worden bij het handelen in dit soort gevallen. Agressie is een veelvoorkomende emotie bij patiënten. Echter zal deze emotie mogelijk een gevaar kunnen vormen  voor de aanwezige zorgmedewerkers. Gedurende de trainingen zullen de zorgmedewerkers geholpen worden bij het streven naar veiligheid en zelfvertrouwen tijdens zo’n lastige aspect. Bij deze trainingen zullen geweldloos communiceren, het voeren van een gesprek en het kalmeren van een patiënt belangrijke factoren zijn.

Trainingen en workshops

Er zijn diverse trainingen beschikbaar voor zorgmedewerkers. Bij de trainingen en workshops, speciaal ontwikkeld vanuit een expertise in de zorgsector, zullen er diverse punten behandeld worden:

  • mentale en fysieke weerbaarheid
  • organisatie en samenwerking
  • persoonlijke ontwikkeling

Uiteraard zijn de aangeboden trainingen en workshops te verdelen. Zo is het mogelijk een omgaan met agressie training te volgen, maar zal er ook een weerbaarheidstraining en een opleiding tot veiligheidscoach aangeboden worden. Verder zullen er veel workshops gegeven worden over het omgaan met lastig gedrag in de zorg, mindfulness in de zorg, piekeren in de zorg en onderhandelen in de zorg.

http://zelfsterk.nl