BBC kaprijke
Image default
Business

Wees hackers voor door voldoende beveiliging

Uiteraard weten vele internetgebruikers de hackers voor te zijn door een sterk wachtwoord te kiezen of extra beveiliging te plaatsen. Ook voor grote bedrijven is een goede beveiliging van groot belang. Hierdoor streven ondernemingen vaak naar de ultieme beveiliging om de gegevens veilig te bewaren. Ondanks de toename van beveiliging werd in 2019 ruim 5,5% van de Nederlanders, ouder da 15 jaar, slachtoffer van een hacker.

Handelingen van een hacker

Na het achterhalen van een of meerdere wachtwoorden zal de hacker de vrije voet hebben als het gaat om de gegevens. Na het succesvol hacken van onder meer een mobiel zal de hacker direct de gegevens die daarop staan in handen hebben, denk hierbij aan contactpersonen, e-mailadressen, zakelijke data en wachtwoorden. Met enkel deze gegevens kan een hacker vrijwel alles ontvangen. Zo kan de hacker de e-mails die de betreffende persoon ontvangt ook ontvangen. Verder kunnen de wachtwoorden gereset worden of kan er gebruik worden gemaakt van de bankgegevens.

Betreffende personen

Velen denken dat hackers enkel hun pijlen richten op grootschalige bedrijven, waarbij de schade in miljoenen zou kunnen oplopen. Echter profiteren hackers net zoveel van kleine tot middelgrote ondernemingen. Deze ondernemingen schikken vaak over minder beveiliging en zijn daardoor een gemakkelijker doelwit ten opzichte van grootschalige ondernemingen. Zo zullen de hackers data stelen aan de hand van ransomware en zal er reputatieschade worden aangericht door het versturen van spam via bedrijfsaccounts.

Hackers tegenhouden

Zoals eerder benoemd is het aan te raden extra beveiliging te nemen als het bedrijf niet voldoende voorzien is van bescherming. Om zeker te zijn van de beveiliging is het mogelijk om een penetratietest te laten plaatsvinden. Specialisten zullen, door de ogen van hackers, de IT-security testen. Door deze controle zullen bedrijven ondervinden op welke vlakken de beveiliging nog niet voldoende is.

http://economy.nl