BBC kaprijke
Image default
Business

Diverse inbraakpreventie; stel uw woning veilig

Bij de aankoop van een woning zal een groot vermogen worden geïnvesteerd. Om deze investering veilig te stellen, streven de eigenaren naar een goedwerkende beveiliging. Deze toepassing zal inbrekers mogelijk afschrikken, waardoor een inbraak voorkomen kan worden.

Daarnaast biedt diverse beveiliging de eigenaar de mogelijkheid personen te detecteren. Zodra het betreffende persoon een strafbare handeling uitvoert, kunnen de opgenomen beelden gebruikt worden om de eigenaar bij te staan in de rechtszaak. Er zijn verschillende inbraakpreventiemiddelen om de woning te beveiligen.

Deuren en ramen

Deuren en ramen zijn een gemakkelijke weg om de woning te betreden, waardoor deze objecten uitermate belangrijk zijn om te beveiligen. Zo zijn vrijwel alle deuren voorzien van veiligheidssloten, maar het is daarnaast mogelijk een beveiligingsstrip, kierstandhouder of bijzetslot te bevestigen als extra inbraakpreventie. Ramen kunnen gemakkelijk beveiligd worden door het plaatsen van barrièrestangen, dievenklauwen, raamboompjes of bijzetsloten.

Inbraakalarm

Een alarmsysteem is een ideaal hulpmiddel om de inbreker af te schrikken en de eigenaar direct op de hoogte te brengen. Het elektronische veiligheidssysteem merkt de aanwezigheid van ongewenst bezoek acuut op, waarna de alarminstallatie een signaal af zal geven. Dit alarm is afhankelijk van het alarmsysteem.

Registreren en markeren

Bij een mogelijke inbraak is het prettig kostbare spullen veilig te stellen. Hierbij is het mogelijk deze objecten veilig te stellen aan de hand van een kluis, al zal dit niet in elk geval realistisch zijn. Bij het registreren of markeren van de kostbare spullen zullen deze objecten eenvoudig herkent kunnen worden, waarna de politie de zaak kan oplossen.

Buurtpreventie

In veel wijken wordt er al gebruik van gemaakt: de buurtpreventie. Deze manier van veiligheid binden de inwoners van de betreffende wijk zich met elkaar. Opmerkelijke situaties kunnen doorgegeven worden aan de directe omgeving, zodat de oren en ogen geopend zullen worden voor eigen belang en dat van de omgeving.

http://groenewegendelft.nl