BBC kaprijke
Image default
Woning en Tuin

Op deze manieren ontvang je zoveel mogelijk geld voor je woning

In het leven is het een komen en gaan. Een komen en gaan van vrienden, van leuke gebeurtenissen en van woonruimtes. Heb je de afgelopen periode met veel plezier in je huidige woning gewoond? Maar, voldoet deze woning nu toch niet meer aan je wensen? Dan is het de hoogste tijd om verder te gaan kijken. Om verder te gaan kijken naar een andere woning en om je huidige woning te verkopen.

Het is in ieder geval een ideale periode om je woning te verkopen. De huizenprijzen zijn door het dak gegaan, terwijl de vraag onverminderd groot is. Dát stelt je in staat om je woning tegen een prachtig bod te verkopen. Met onderstaande tips kun je echt zoveel mogelijk geld voor je woning ontvangen.

Neem contact met meerdere vastgoedinvesteerders op

Heb je een woning in een semi-grote tot grote stad? Dan is het interessant om contact met vastgoedinvesteerders op te nemen. Deze investeerders, zoals www.Damborg.nl, hebben ongetwijfeld interesse in de aanschaf van je woning. Voordeel hierbij is dat zij precies weten wat je woning waard is. En dus ook wat een reëel bod is in de huidige ontplofte markt. Bijkomend voordeel: de meeste vastgoedinvesteerders hanteren geen financieringsvoorbehoud. Je bent daardoor verzekerd van een snelle en soepele verkoop van je woning.  

Probeer de kosten zo laag mogelijk te houden

Het is ook aan te raden om de kosten zo laag mogelijk proberen te houden. Dat doe je bijvoorbeeld door een makelaar links te laten liggen. In de huidige markt is het echt niet noodzakelijk om een makelaar in te schakelen. Zodra je je woning zelf te koop zet, krijg je al snel allerlei berichten binnen. Dit heeft puur met het woningtekort in ons land te maken.

Wil je de kosten nóg lager houden? Dan doe je er ook verstandig aan om je woning aan een vastgoedinvesteerder te verkopen. De meeste van deze investeerders nemen namelijk alle kosten op zich. Je kunt hierbij denken aan de taxatie- en de notariskosten. Uiteraard bespaar je op deze manier ook op de makelaarskosten.