BBC kaprijke
Business

Waarom een externe partij inhuren voor zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie is ook anno 2018 nog immens populair. De organische zoekresultaten van Google zijn het lastigst te beïnvloeden, waardoor het conversiepercentage zeer hoog ligt als je één van de topposities heb. Daarbij ontwikkel je ook een enorm bereik. Dit gecombineerd zorgt bijna voor een zekerheid op resultaat. Het is dan ook niet voor niets dat veel partijen de ambitie hebben om dit te bewerkstelligen. Echter komt er bij veel onderdelen, zoals linkbuilding, een hoop kijken. Je doet er dan ook niet altijd goed aan om hier zelf iemand voor aan te nemen, laat staan een heel team. Het is beter om een extern SEO bureau in te huren. Waarom? Je leest het hieronder!

Goedkoper

Allereerst is het stukken goedkoper om een extern SEO bureau in te huren, in plaats van het aannemen van een eigen SEO specialist. De extra werknemer dient een volwaardig salaris te krijgen, inclusief vakantiegeld, vrije dagen en andere randvoorwaarden. Al met al kan dit flink in de kosten lopen. Wanneer je een externe partij inschakelt, ben je een vast bedrag per maand kwijt, dat vaak maar een klein gedeelte is van het bedrag wat je kwijt bent aan een fulltime werknemer.

Meer kennis

Ook beschikt een SEO bureau over meer kennis. Iedereen heeft zijn of haar specialisatie binnen zoekmachine optimalisatie, zoals linkbuilding. Een professioneel bureau beschikt over voldoende mankracht, die allen andere kwaliteiten hebben. Het team zal er gezamenlijk voor zorgen dat jij meer resultaat zult halen.

De juiste spullen

Zoekmachine optimalisatie brengt ook een hoop rompslomp met zich mee. Denk hierbij aan het aanschaffen van tools en andere materialen, waar een hoop tijd én geld in gaat zitten. Wanneer je een externe partij inhuurt, die niet bij jou onder contract staat, is dit de verantwoordelijkheid van dat bedrijf, waardoor je daar geen omkijken naar hebt.

Een SEO bureau dat je kan helpen bij de optimalisatie voor Google, is De Online SEO Specialist. Lees direct verder over de diensten van dit bedrijf.