BBC kaprijke
Woning en Tuin

Alles over het plaatsen van Quick Step vinylvloeren

Vinylvloeren zijn dun en flexibel, waardoor ze gemakkelijk op veel bestaande, vlakke vloerbedekkingen kunnen worden gelegd. Dit bespaart je veel werk om het te verwijderen en het laat je toe je ruimte te renoveren zonder al te veel gedoe.

20 jaar garantie

Bij Quick Step draait alles om topkwaliteit. Alle vloeren worden streng getest in hun eigen onderzoekscentrum om te garanderen dat de strengste kwaliteitseisen worden toegepast en om ervoor te zorgen dat de vloeren bestand zijn tegen de meest veeleisende omstandigheden. Quick Step luxevinylvloeren zijn geen uitzondering: ze worden geleverd met maximaal 20 jaar garantie.

Hoe plaatst je je vinylvloer?

Quick Step Livyn luxe vinylvloeren zien er niet alleen natuurlijk uit, ze zijn natuurlijk ook gemakkelijk te installeren. Afhankelijk van de specifieke situatie kan je kiezen voor een zwevende plaatsing (zonder lijm of andere materialen) of het vastlijmen van je planken. Wat je ook beslist, Quick Step vinyl is compatibel met vloerverwarming en kan gebruikt worden om elke trap af te werken of te renoveren.

Zwevende installatie

Kiezen voor een zwevende installatie? Dan moet je eerst een ondertapijt kiezen. Dit zal een grote impact hebben op het uiteindelijke uiterlijk, de kwaliteit en het comfort van je Quick Step vinylvloer. Daarom bevelen onze experts de speciale Quick Step Livyn ondervloer aan. Heb je je ondervloer bedekt? Dan is het tijd om aan de slag te gaan – of beter gezegd: ’te gaan klikken’.

Het gepatenteerde ‘Uniclic Multifit’ kliksysteem zorgt ervoor dat je soepel werkt bij het installeren van luxe Quick Step Livyn vinyl. Dankzij het robuuste tand-en-groef systeem kun je de vloerplanken met een enkele ‘klik’ leggen en heb je zelfs geen druppel lijm of ander materiaal nodig. Zou dit makkelijker kunnen?

Waarom je zult genieten van het ‘Uniclic Multifit’ kliksysteem

Dankzij het gepatenteerde Uniclic Multifit for Livyn kliksysteem kunnen de vinylvloeren in een mum van tijd geïnstalleerd worden met behulp van drie verschillende installatiemethoden, inclusief drop-down.

Zwevende installatie: snel, eenvoudig & solide

STAP 1: klik het paneel met de lange zijverbinding tegen de gemonteerde plank

STAP 2: schuif de planken naar elkaar toe op de korte zijde.

STAP 3: Druk stevig met je duim op de planken tot je een ‘klik’ hoort.

Vastgelijmde installatie

Als je het liever wat meer sterkte wilt, dan is de ‘glue down’-methode een uitkomst voor jou. En het is ook gemakkelijk: alles wat je nodig hebt is de Lijm voor Quick Step Livyn vloeren – speciaal ontwikkeld in samenwerking met Soudal.