BBC kaprijke
Business

Internet biedt online mogelijkheden

 

Providers is de vergelijker die u zoekt, want als je wilt besparen op je vaste laste begin je met de site met besparen. Waarom stappen mensen tegenwoordig massaal over van energieleverancier?

Waarom overstappen?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om over te stappen van energieleverancier, want waarom zou je te veel geld betalen voor je vaste lasten als dit ook lager kan uitpakken. Doordat de vaste kosten blijven stijgen voor een doorsnee Nederlands gezin, zie je dat steeds meer mensen uitwijken naar alternatieve oplossing voor hun hoge vaste lasten. Daardoor zie je dat mensen steeds vaker bezuinigen via hun nutsvoorzieningen, want de jaarlijkse bezuinigen kunnen gemiddeld per huishouden oplopen tot €253. Dit bedrag is namelijk voor een hoop mensen de moeite waard om op jaarlijkse basis te gaan overstappen van energieleverancier en internet provider, maar hoeveel mensen stappen er jaarlijks over in Nederland?

Hoeveel mensen stappen over?

Er zijn in Nederland de laatste jaren duizenden mensen overgestapt van energieleverancier en internet provider, er zijn steeds meer mensen die overstappen om kosten te besparen. Want het financiële kostenplaatje liegt er ook niet om, dit geld tevens als motivatie om over te stappen voor mensen. Er zijn in Nederland in 2018 ruim 1.2 miljoen mensen overgestapt van energieleverancier en internet provider. Dit weerspiegelt dat overstappen loont, want de cijfers van mensen die overstappen, liegen er niet om. Er zijn ook steeds meer mensen die geen gebruik meer maken van de vaste telefoon of van de tv pakketten die worden aangeboden, want mensen schaffen voornamelijk internet aan.