BBC kaprijke
Business

camerabewaking: niet zo duur dan je denkt

Vroeger was camerabewaking voor je woning of bedrijf nog een heel dure investering. Tegenwoordig is dit allemaal zo duur niet meer. Je kan al een goede bewakingscamera kopen voor 200 tot 300 euro.

Als je nu in een open bebouwing woont en je wilt de omgeving rond je woning in beeld hebben dan is het voldoende om op iedere uithoek van de woning een bewakingscamera te plaatsen.

De bewakingscamera’s worden aangesloten op de recorder die een verbinding heeft met het internet. Dit maakt het mogelijk om de beelden overal ter wereld via je smartphone, tablet of pc te bekijken. Dit zowel voor opgenomen beelden als voor live beelden.

Voor vier bewakingscamera’s met een resolutie van 4 MP en een goed nachtzicht betaal je 1100 euto tot 1300 euro. Daatnaast moet je dan nog een recorder aanschaffen met een ingebouwde harde schijf van vier terrabyte. Met een harde schijf van vier terrabyte kan je makkelijk drie tot vier weken continue opnemen. Voor deze recorder betaal je ongeveer 400 euro. Dus je kan stellen dat je voor 1500 euro reeds een volledig camerabewakingsysteem hebt van goede kwaliteit.

De bewakingscamera’s moeten natuurlijk nog gemonteerd en geprogrammeerd worden. De meeste beveiligingsfirma’s hebben een uurloon van 40 tot 55 euro exclusief BTW. Hoeveel je voor de installatie betaalt hangt zeer sterk af van hoeveel werk deze firma zal hebben. Als je geld wil besparen kan je altijd zelf je kabels leggen en dat sluit de beveiligingsfirma de camera’s aan en programmeren ze deze. Zodat je makkelijk je beeldne overal ter wereld kan gaan bekijken. Als de kabels reeds liggen heeft zo een beveilgingsfirma slechts een vier of vijf uur nodig voor de installatie af te werken.

Ik zelf heb camerabewaking laten plaatsen. Ik had reeds zelf mijn kabels gelegd en ik heb in totaal 1849 euro betaald voor alles tesamen. Ik heb voor het merk Dahua gekozen en ben hier heel tevreden over. De bewakingscamera’s hebben werkelijk een prachtig zicht en ik zou iedereen dit merk aanbevelen. Andere bekende merken zijn HIK-vision, Uniview en Axis. Dit laatste merk is wel een stuk duurder dan de andere voorgenoemde merken.

Dahua heeft trouwens ook videofonie. Het leuke van de videofoon van Dahua is dat je deze kan koppelen met je GSM. Als er iemand op de bel drukt is er een pop-up op je GSM en weet je meteen wie er voor je deur staat. Dit lijkt mij heel handig omdat ik zelden thuis ben. Je moet maar eens op de website van Dahua kijken voor de verschillende mogelijkheden.

https://www.stopdedief.be/camerabewaking/