BBC kaprijke
Image default
Business

De lichaamsdroger; het ideale product voor valpreventie

De levensverwachting van de mensheid zal in de toekomst opmerkelijk verleggen. Zo meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu dat de levensverwachting van 81,5 jaar in 2015 naar circa 86 jaar in 2040 zal stijgen. Zo blijkt dat de kans op een verlegging van de levensverwachting wereldwijk flink toe zal nemen. Daarnaast blijkt dat het aantal mensen van 100 jaar en ouder tussen nu en 2040 zich bijna zal verviervoudigen.

Door de toename van het aantal ouderen is het belangrijk ook de veiligheid en gezondheid van deze personen als belangrijke factor te zien. Om de veiligheid te waarborgen, hebben onvergetelijke producten de markt betreed, denk aan een rollator of een extra lange grijper, om het bukken te vermijden. Ook is het belangrijk te kijken naar de dagelijkse handelingen om de veiligheid te verbeteren, waaronder het douchen.

Veilig douchen

Enkel het douchen zal weinig gevaar brengen. Om het douchen comfortabeler te maken voor ouderen, is het mogelijk een stoeltje te laten bevestigen in de douche. Het gevaar komt in veel gevallen om de hoek kijken, wanneer de ouder zich zal afdrogen. Het maken van lastige bewegingen en het bukken, om het gehele lichaam te drogen, kan leiden tot vallen. Om dit te voorkomen, is de body dryer een ideaal alternatief om het lichaam te drogen en daarbij bruikbaar is als valpreventie.  

Lichaamsdroger

De lichaamsdroger zal worden bevestigd in de douche, waarbij het betreffende persoon na het douchen het lichaam op een prettige wijze kan laten drogen. Door enkel een knop in te drukken, zal de cabine worden voorzien van aangename, warme lucht die de handdoek zal vervangen. Door enkele minuten in de cabine te blijven, zal het gehele lichaam gedroogd worden. Daarnaast zal de lichaamsdroger voorkomt de luchtstroom, door geïntegreerde zilver-ionen, de vorming en verspreiding van bacteriën, dat zal leiden tot optimale hygiëne.

http://lavicta.nl