BBC kaprijke
Image default
Business

Linkbuilding, het ideale hulpmiddel bij het verbeteren van de omzet

De verkoop van diverse producten lijken zich, in de huidige maatschappij, steeds meer te verplaatsen naar de online wereld. Deze verschuiving zal de onderneming betere kansen kunnen bieden, onder meer door de grote afzetmarkt en bereikbaarheid. Een fysieke winkel zal enkel de personen in de omliggende omgeving aantrekken, mits zij het de moeite waard vinden de locatie te bezoeken.

Echter is het in de online wereld niet gemakkelijk op te vallen bij de consument. Toch kan de vindbaarheid beschouwd worden als zwaarwegend onderdeel, gezien de omzet van het betreffende bedrijf. Grote zoekmachines, waaronder Google en Bing, hanteren specifieke factoren om de positie van het bedrijf in de zoekresultaten te bepalen. Aan de hand van linkbuilding is het mogelijk in te spelen op deze strategie, dat zal leiden tot een hogere plaatsing in de resultaten van de consument.

Linkbuilding

Direct bij de lancering van een website zullen zoekmachines bepalen welke zoekwoorden geschikt zijn bij de betreffende website. Daarnaast zullen de grote zoekmachines indexeren welke ranking toepasselijk is. Hierbij zullen zowel de inhoud als de interne en externe links geobserveerd worden.

Interne en externe links, ook wel bestempeld als backlinks, kunnen gedefinieerd worden als links die de consument, door het klikken op de link, doorverwijzen naar de betreffende website. Een linkbuilding bedrijf helpt ondernemingen door het schrijven van artikelen met backlinks, waardoor de onderneming zal profiteren van de voordelen.

Doel

Linkbuilding zal ondernemingen helpen bij het verkrijgen backlinks, waardoor de plaatsing van de website in de zoekresultaten voordelig zal uitpakken voor de onderneming. De voorkeur van de consumenten gaat in veel gevallen uit naar de eerste paar aangeboden sites. Als website zal een voordelige ranking leiden tot een verbetering van de naamsbekendheid, bezoekersaantallen en omzet.

Linkbuilden uitbesteden

Linkbuilding vergt veel tijd, aangezien de zoekmachines veel eisen verbinden aan de publicatie van de artikelen, die schikken over de backlinks. De zoekmachinegigant Google wilde de manipulatie en lage toetredingsdrempel van backlinks tegengaan en publiceerde Google Penguin. De opkomst hiervan maakt het Google gemakkelijker snel te achterhalen of de gepubliceerde backlink aan de juiste eisen voldoet. Daarnaast vindt er somtijds een verandering plaats rondom het algoritme van Google, dat bij het onvoldoende navolgen kan leiden tot een straf.

 

http://economy.nl