BBC kaprijke
Business

Een eerste indruk over de telefoon

Veel bedrijven zijn helemaal meegegaan met de revolutie die de smartphone met zich mee bracht. De consument is namelijk altijd verbonden met het internet. Dit gaat vaak via het gebruik van social media. Bedrijven willen daar dan ook graag tussen hangen. Als de consument over jou product praat dan kan dat gemakkelijk goed verspreiden via het social media naar duizenden andere gebruikers die misschien ook wel geïnteresseerd in het product zijn.

 

Naast dat social media voor de promotie van bedrijven ontzettend handig kan zijn is het social media ook erg handig om klanten contacten mee te behouden. Klanten stellen bijvoorbeeld graag vragen via een social media kanaal. Het bedrijf dat die vraag dus kan beantwoorden kan dus een nieuwe consument gewonnen hebben.

 

Maar social media is niet genoeg om de consument tevreden te houden. Niet iedereen gebruikt namelijk social media evenveel. Ook jongere kiezen er vaak voor om toch even te kunnen bellen met een bedrijf. Zo kiest 55% van de mensen toch voor een telefonische gesprek wanneer zij een afspraak willen maken.

 

Je het steeds vaker, bedrijven die de telefonische bereikbaarheid verwaarlozen of niet kunnen bijhouden. Social media kan het nog lang niet alle telefoon gesprekken vervangen en kleine organisaties weten nog niet goed hoe zij om moeten gaan met al die telefoongesprekken.

 

Je wilt de telefoon als ondernemer altijd kunnen beantwoorden en nooit laten wachten. Toch is het niet altijd mogelijk de telefoon op te nemen wanneer u bijvoorbeeld in een vergadering zit. Om toch het klantencontact hoog te houden en niet klanten te verliezen aan de concurrent is het daarom een mogelijkheid om de telefoonopname uit te besteden aan een telefoonservice of antwoordservice.

 

Een telefoonservice heeft namelijk veel ervaring in hun vak. De telefoniste moet minimaal vier jaar ervaring hebben waardoor de telefoon altijd op een professionele manier wordt beantwoord. Je bent dan zeker van een goede indruk naar de klant. Daarnaast hoef je ook nooit meer een telefoontje te missen en kun je er zelfs voor kiezen hele weken lang de telefoon door te verbinden, omdat u zojuist op vakantie bent gegaan.

https://www.bizziphone.com/