BBC kaprijke
Business

Het printen van glas

Het verwerken van glas in producten en het bewerken van glas word al jaren lang gedaan. De glazen bekers en wijnglazen die we vandaag de dag kennen werden vroeger ook al gemaakt, maar toen met de hand. Alle glazen werden toen geblazen. Dit houdt in dat een stuk glas heel warm word gemaakt en rond om een pijp word gewikkeld. Vervolgend word het bewerkt met een gereedschap en word er lucht in geblazen om er een bolle vorm in te krijgen. Dit was nodig omdat je een hol voorwerp moest maken van het glas om er als het glas weer was afgekoeld, iets vloeibaars in te kunnen stoppen.

Tegenwoordig word dit een stuk makkelijker gedaan in een fabriek. Het glas wordt nu eerst heel warm gemaakt totdat het vloeibaar is. Vervolgens word het in de machine gegooid en word het in verschillende mallen gegooid. Dit is een hele uitkomst geweest aangezien glazen nu in massaproductie kunnen worden gemaakt. Dit heeft als gevolg dat de productiviteit enorm omhoog ging waardoor de omzet van de bedrijven omhoog ging en de vraag van de consumenten nu veel beter kan worden bevredigd. Dit geld niet alleen voor glazen, maar ook voor bijvoorbeeld vazen. Het vervaardigen van glas wordt steeds beter.

Dit is vandaag de dag ook te merken. Je kan tegenwoordig met een 3d printer glazen voorwerpen printen. Je kan nu van glazen tot leuke beeldjes printen met de 3d printer. Een 3d printer werkt met vullingen, de vulling die wordt gebruikt met het printen van glas is de glassbend. Het glas wordt dan eerst heel warm gemaakt en dan word het in een dunne strook verwerkt tot iets wat is ingesteld in de computer. Dit is nu nog heel jong en staat in de kinderschoenen, maar het beloofd veel voor de toekomst.

https://www.3dfilament.supplies/