BBC kaprijke
Image default
Business

Laadkompas – Vergelijken van laadpalen

Vergelijken van laadpalen

Het vergelijken van laadpalen kan het beste gedaan worden door een externe organisatie. Het is echter ook mogelijk om zelf laadpalen te vergelijken. Als u besluit om de laadpalen zelf te vergelijken, is het verstandig  om rekening te houden met een aantal factoren. Dit artikel geeft aan met welke factoren het verstandig is om rekening te houden bij het vergelijken van laadpalen.

Welke aansluiting heeft u nodig?

Bij het kiezen van een laadpaal is dit het eerste wat u uwzelf af moet vragen.  Voorbeelden van aansluitingen zijn: Yazaki, Mennekes, Comb- stekker en een ChaMeDo –stekker. Het is van groot belang om na te gaan dat u de goede aansluiting kiest. Het is uiteraard niet mogelijk om de accu op te laden, als u de verkeerde stekker heeft gekozen.

Wilt u snelladen als een mogelijkheid?

Bepaalde laadpalen bieden de mogelijkheid tot snelladen. Met snelladen is het (zoals de naam al aangeeft) mogelijk om de auto veel sneller op te halen. Waar ‘traditionele’ laders een auto in zes tot  tien uur op kunnen laden, doet een snellader hier ongeveer een uur over. Dit verschil is uiteraard enorm. Snelladen brengt extra kosten met zich mee, maar het kan het zeker waard zijn.

Hoe makkelijk is het om een laadpaal aan te sluiten?

Een laadpaal aansluiten in uw huis is niet altijd even makkelijk. Bij het plaatsen van een laadpaal, is het ook van belang dat het geheel mooi weggewerkt is. In sommige gevallen is het nodig om een deel van een muur op te breken, om de laadpaal goed te verwerken. Ook is het soms nodig om een extra groep in de meterkast aan te maken voor uw laadpaal.

Het vergelijken van laadpalen brengt dus op het eerste gezicht drie factoren met zich mee. Het vinden van de juiste aansluiting, wel of niet kiezen voor snelladen en het aansluiten van de laadpaal, zijn allemaal belangrijk bij het vergelijken van laadpalen onderling. Om laadpalen volledig  met elkaar te vergelijken, komen nog veel meer factoren kijken. Laadkompas is een voorbeeld van een site die u hier uitstekend mee kan helpen. Laadpalen vergelijken en een passend advies krijgen is bij deze site mogelijk. Als u behoefte heeft om  te oriënteren voor een laadpaal, kunt u altijd contact opnemen met het bedrijf.

https://laadkompas.nl/