BBC kaprijke
Business

Qr code afstellen

Qr codes worden steeds meer gebruikt om klanten te informeren over aanbiedingen of over nieuwe producten. Dit is ideaal aangezien mensen zo zelf actief moeten handelen om aan deze informatie te komen. Ook is het zo dat mensen nieuwsgierig worden gemaakt waardoor reclame een stuk beter aanslaat en blijft hangen. Bij het maken van deze codes is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden, zodat ze goed werken en makkelijk te hanteren zijn door de klanten.

Ten eerste moet er rekening worden gehouden met de afmetingen van de code. In een winkel moet die goed te zien zijn en goed te scannen zijn. als de qr code te klein is, bestaat de kans dat mensen de code over het hoofd zien of dat ze hem niet goed kunnen scannen omdat die te klein is. Als de qr code te klein is moet de klant heel dicht bij de code gaan staan en als die te groot is dan moet de klant de code van een lange afstand scannen. Dit is helemaal in bijvoorbeeld supermarkten niet handig omdat er dan andere mensen door je beeld heen kunnen lopen. Als je een qr code langs een weg wil gaan plaatsen moet die juist wel wat groter zijn omdat die anders niet toegankelijk genoeg is.

Ook is het belangrijk dat de code goed word uitgeprint omdat het anders te lang duurt voordat de code kan worden geprint. In sommige gevallen kan het zelfs gebeurden dat de code helemaal niet gescand kan worden. Het is daarom belangrijk dat er een goede qr code printer aanwezig is om dit te voorkomen. Een aanbieder die veel ervaring heeft in dit soort printers is KBA metronic. Bij deze aanbieder weet je altijd dat je een goede printer krijgt. Al met is het belangrijk om zorgvuldig met een qr code om te gaan.

http://www.kba-metronic.com/nl/