BBC kaprijke
Business

Een lease auto voor iedereen

Je bent ze ongetwijfeld wel eens tegengekomen in het verkeer, lease auto’s. Auto’s die je voor een periode huurt, waarbij je maandelijks een vaste bijdrage overmaakt. De benzine moet je uiteraard om de zoveel tijd zelf tanken, maar naar kosten voor onderhoud, reparatie, wegenbelasting of verzekering hoef je verder niet om te kijken, aangezien die allemaal voor de leasemaatschappij zijn. Hierdoor wordt deze manier van autorijden vaak als voordeling gezien. Hoewel de lease auto voorheen vooral veel door bedrijven werd ingezet, zijn er tegenwoordig ook steeds meer particulieren te vinden die ervoor kiezen om een auto te huren. Neem bijvoorbeeld de steeds groter wordende groep zzp’ers in ons land. 

Een bedrijfswagen leasen als zzp-er

Een lease auto kan een uitkomst zijn voor mensen die net voor zichzelf begonnen zijn. Vooral in je beginjaren kun je als zzp’er voor financiële uitdagingen komen te staan, waardoor een grote investering zoals de aanschaf van een auto er misschien even niet inzit. In die gevallen biedt het huren van een wagen wellicht de oplossing. Het enige wat je daarvoor hoeft te hebben is een VAR-verklaring, een inkomsten overzicht (voor wie al langer dan twee jaar als zelfstandig ondernemer actief is) en je identiteitsbewijs. Je kunt niet alleen voor een eigen lease auto gaan, maar er zelfs een huren met je eigen reclametekst erop. Zo bespaar je niet alleen op je autokosten, maar krijg je er automatisch ook een manier bij om reclame te maken voor je eigen bedrijf. 

Op bezoek bij klanten in een representatieve auto

Of je nou net bent begonnen of al jaren meedraait, als zelfstandig ondernemer ben je een belangrijk visitekaartje van je bedrijf. Daar hoort natuurlijk ook een mooie bedrijfsauto bij. Ligt de perfecte auto voor jouw bedrijf nog niet binnen handbereik, maar wil je voor bijvoorbeeld een bezoek aan klanten wel graag reizen in stijl, dan is de keuze voor een gloednieuwe lease auto mogelijk iets voor jou. 

http://www.bedrijfswagenleasenzzp.nl/bedrijfswagen-leasen/