BBC kaprijke
Business

Tekenen op school met de 3D pen

Vele van ons hebben wellicht nog nooit een 3d pen of 3d printer pen gezien maar toch is dit product anno 2017 erg populair bij kinderen en steeds meer ook op school. De 3d pen is in België erg populair geworden, zoals hier op de website is te zien, en tijdens de afgelopen feestdagen is er een record aantal 3d pennen verkocht. Maar ook wordt duidelijk dat de 3d pen een educatieve waarde heeft en school instellingen zijn nu ook bezig om de 3d pen meer in de vakken op te nemen. In dit artikel meer informatie over de 3d pen, de toepassing op school en ook de tips voor de aanschaf van een goede 3d pen.

De werking van de 3d pen

De 3d pen is een pen die wordt gevuld met een ABS of PLA filament die bijvoorbeeld ook worden gebruikt bij de 3d printers van tegenwoordig. Vervolgens wordt het filament verhit en kan er bij de juiste temperatuur begonnen worden met tekenen uit de losse pols of via een zogenaamde stencil. Het filament is er in verschillende kleuren en kan ook gewisseld worden. Om verstopping tegen te gaan zijn er tegenwoordig ook speciale pennen die een beter binnenwerk hebben en waar de verstopping minder vaak voorkomt als ook speciale reinigings filamenten waarmee de pen kan worden gereinigd. De 3d pen zelf kan bij sommige modellen worden opgeladen en meegenomen en andere zal deze permanent aan de lader moeten blijven. Ook zijn er door de laatste ontwikkelingen steeds dunnere 3d pennen op de markt gekomen die steeds beter zijn te hanteren en minder kans geeft tot aanraking.

Welke lessen zijn al begonnen met de 3d pen

Natuurlijk zijn er vooral de teken maar ook creatieve lessen gestart met de 3d pen. Waar eerder alleen op papier kon worden getekend is het nu echt mogelijk om in de lucht objecten te tekenen. Dit geeft natuurlijk een geheel andere dimensie aan een tekening maar ook het perspectief wordt hierbij ontwikkeld. Wiskunde kan bij het vak geometrie de 3d pen gebruiken maar ook meer technische vakken als bouwtechniek, architectuur, productontwerp of CKV zijn geschikte lessen waar de 3d pen snel zijn voordeel kan behalen.

De 3d pen is het beste in België te bestellen bij Goedkope3dPen.be Deze aanbieder heeft speciale aanbiedingen voor de school en bovendien ook gecertificeerde en veilige pennen in verschillende prijsklassen.