BBC kaprijke
Business

Uitbesteden is goedkoper

Als ondernemer zijnde zijn er een aantal activiteiten waar je misschien niet altijd even veel zin in hebt door de theorieën en kennis die misschien wel niet in huis is. Het maakt het daarom soms lastig om te overwegen of je bepaalde activiteiten moet uitbesteden of toch beter zelf kan doen. Een van die activiteiten is het maken van de loonverwerking met de bijkomstige loonberekeningen.

Het doen van de salarisadministratie kan elke maand weer een vervelende activiteit zijn. Er zijn vele aspecten waar rekening mee gehouden moet worden. Je kan hierbij denken aan de contracten, ziektedagen, verlof dagen, het bedrag per uur en het aantal gewerkte uren. Natuurlijk komt hier nog het een en ander bij kijken. Degene die een kleine onderneming hebben met niet zo veel werknemers maken deze salarisberekeningen vaak zelf. Niet zo gek ook want er gaat natuurlijk veel minder werk in zitten wanneer je maar 4 personeelsleden hebt in tegenstelling tot 25. Het is dan het gemakkelijkste te doen doormiddel van een online salarisadministratie programma. Het programma kan je helpen bij het opstellen van de salarisverwerking. Echter er wordt nog wel enige boekhoudkennis vereist. Wanneer je dit niet hebt is het al aantrekkelijk om na te denken over uitbesteding.

Het voordeel bij uitbesteding is dat je als ondernemer veel meer tijd vrij hebt om andere activiteiten binnen het bedrijf te doen. Op deze manier bespaar je jezelf tijd en heb je dus meer tijd om in andere aandachtspunten te steken. Tijd is geld. Daarnaast wordt alles gedaan door personen die precies weten wat zij doen, zij leveren daarom niet alleen de salarisadministratie aan maar ook de loonstroken, loonbelastingaangifte en de jaaropgaven. Een heel stukje meer dus dan alleen de administratie. Uiteindelijk betaal je er wel het een en ander voor maar als je na gaat dat je veel meer extra tijd over hebt om in andere zaken te steken, heft het zichzelf weer op.http://www.cbbs.nl/

http://www.cbbs.nl/