BBC kaprijke
Business

Veiligheidsglas

Glas in woningen en voertuigen moeten voorzien zijn van sterk glas. De kans dat glas breekt en dat er gewonden vallen door scherven moet zo klein mogelijk gehouden worden. De meeste woningen zijn tegenwoordig voorzien van hoogrendementsglas. Dit glas is vaak dubbelzijdig en sterk genoeg om tegen een stootje te kunnen. Toch kunnen er locaties zijn, waar extra behoefte is aan veiligheidsglas. Dit kunnen kelderruimtes of schuurruimtes zijn, maar ook in openbare gebouwen, zoals ziekenhuizen, verzorgingshuizen of winkels. Veiligheidsglas kan bestaan uit verschillende soorten.

Soorten veiligheidsglas
Niet al het veiligheidsglas is hetzelfde. Door de manier van produceren ontstaan er enkele soorten, met elk zijn eigen eigenschappen.

Gelaagd glas
Gelaagd glas bestaat uit twee of meer glazen panelen met daar tussenin een kunststof folie. Onder hoge druk en verhitting wordt het folie tussen de glazen panelen gesmolten en daardoor ontstaat gelaagd glas. Kenmerk van gelaagd glas is dat het niet breek. Het glas kan beschadigd worden, maar zal niet in gevaarlijke scherven uiteen vallen. Het folie houdt de scherven bij breken bijeen.

Gehard glas
Door de interne spanning die ontstaan bij het productieproces van verhitten en afkoelen, ontstaat gehard glas. Gehard glas is ook een veiligheidsglas, maar is niet inbraakwerend. Het duur zal even duren om het glas stuk te krijgen, maar wanneer het breek, dan breekt het in duizenden kleine stukjes uiteen. Deze stukjes glas zijn niet scherp en kunnen niemand verwonden.

U kunt eenvoudig en snel veiligheidsglas online bestellen via Glaskoning.nl.