BBC kaprijke
Image default
Vakantie

6 dingen in Bari die je eens in je leven gedaan moet hebben

Bari is één van de meest mooie steden in Italië. In en rondom Bari is er veel te ontdekken en bezoeken. Het is een perfecte vakantiebestemming als je een memorabele en onderhoudende vakantie wil. Het is één van die steden waar je zowel vredige, stille locaties hebt als luxueuze.

Top 6 redenen om Bari te bezoeken

Als je erover nadenkt om Bari te bezoeken, dan moet je weten wat je daar kan doen. Het is ook belangrijk om de plekken waar je komt te noteren. Hierdoor is je vakantie een leukere ervaring.

1.    San Nicola

Dit is één van de mooiste gebouwen, geassocieerd met de relieken van St. Nicolaas. De constructie van de kerk begon in 1087. Het is één van de oudste gebouwen en een beroemde kerk. Het wordt aanbevolen om de kerk te bezoeken en van binnen te ontdekken, je vindt er veel.

2.    Bari Vecchia (oude centrum)

Dit is de oude centrum van Bari. Je vindt er smalle en mooie straatjes, die je een esthetisch gevoel geven. Het voelt alsof je door een sprookje loopt als je de schoonheid van deze oude stad verkent. Er is veel te zien in het oude centrum van Bari. Je krijgt er ook een idee van de geschiedenis en architectuur.

3.    Castello

Dit gebouw ligt aan de westkant van Bari. Het was van de Romeinen en voor hen van groot belang. Na de 16e eeuw is het echter omgebouwd tot een prachtig paleis. Meestal is het geopend voor toeristen, zodat je het van binnen kunt zien.

4.    Lungomare Nazario Sauro

Een prachtige haven die erg verfrissend is. Je kunt er de hele dag genieten van de schoonheid van de natuur. Er is een kleine galerij aan de zeehaven, omgebouwd tot kunstgalerij. Die kun je bezoeken om een prachtige kunstcollectie te aanschouwen.

5.    Egnazia

Deze historische plek kun je bezoeken tijdens je verblijf in Bari. Een perfecte plek voor mensen die een glimp willen opvangen van de architectuur en geschiedenis. Er staan ruïnes die je een idee over de Romeinen geven. Als je meer over de architectuur en historie wil weten, dan moet je deze plek bezoeken.

6.    Kathedraal Basílica de San Sabino

Een prachtige kathedraal die vaak voor religieuze doeleinden gebruikt wordt. Je kunt er ook veel kunst ontdekken. Het is een magnifiek gebouw, zowel van binnen als van buiten. Je kunt hier een hele dag doorbrengen, er is zoveel informatie te ontdekken over dit gebouw.

Het is handig om een auto te huren. Toeristen moeten auto’s huren omdat ze niet alle plekken kennen. Een huurauto gaat je helpen om op jouw tempo alles te ontdekken. De chauffeurs zullen je ook informatie geven over de stad. Wilt u een auto huren in Bari? Lees hier meer over autoverhuur op de luchthaven: https://www.autoitaly.nl/nl-luchthaven-bari/. Vergelijk autoverhuurbedrijven zoals Avis, Europcar, Firefly, Keddy By Europcar, Enterprise, National, Goldcar, Thrifty, Alamo, Sixt, Budget, InterRent, Surprice, Flizzr, Dollar, Green Motion, Payless, Global Rent a Car, Rhodium en Hertz.

Als je binnen een bepaald budget wil blijven, dan kun je huurauto’s vergelijken. Hierdoor krijg je een idee van de kosten in Italië. Als je huurauto’s vergelijkt, dan vind je snel de meest betaalbare optie.

Conclusie

Sommige plekken in Bari zijn hierboven in detail beschreven. Er zijn veel activiteiten te doen op deze plekken. Daarnaast zijn er nog veel andere plekken te bezoeken om jouw vakantie onvergetelijk te maken.

https://www.autoitaly.nl