BBC kaprijke
Business

Altijd gemotiveerd

Het blijven motiveren van medewerkers is voor ondernemers en dus werkgevers zeer van belang. Hiermee houd je namelijk je onderneming draaiende. Hierdoor vitaliseert de hele organisatie. Wat betekend dat de medewerkers en dus de organisatie werken aan de verhoging van de productiviteit, winstgevendheid en wendbaarheid. Wanneer de onderneming vitaliteit centraal zet, zal er te zien zijn dat de organisatie ongeveer 14% winstgevender gaat worden. Het vitaliseren van de onderneming kan lastig zijn en voor een werkgever alleen heel lastig. Daarom zijn er speciale bureaus die ondernemingen hier bij ondersteunen en metingen verrichten om de voortgang te monitoren.

Wanneer zo’n bureau begint met het vitaliseren van de onderneming beginnen zij met een nul meting, zo kan de voortgang duidelijk gemonitord worden. De kwalitatieve en kwantitatieve uitkomsten bieden het startpunt voor het vitaliseren van elke organisatie, met als stip op de horizon een organisatie die vanuit zelfsturing en sterkleiderschap werkt. Klik hier voor meer informatie over dit onderwerp.

Een aantal punten zijn van hoog belang bij het vitaliseren van de onderneming. Hierbij kan gedacht worden aan de mobiliteit, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Deze onderwerpen zijn voornamelijk voor de organisatie gericht. Maar het begint natuurlijk bij de werknemer. Als je focust op resultaat, zal je nooit veranderen. Als je focust op veranderen zal je resultaat zien. Het is dus belangrijk dat je weet als bedrijf waar je moet beginnen. Soms kan dit bij de werknemers liggen en soms aan het beleid. Wanneer het aan de werknemers ligt kun je er aan denken om je werknemers of een aantal werknemers een traject in te laten gaan. Dit kan aan de hand van loopbaanbegeleiding, zakelijke coaching, management development of outplacement van Carrierepoort.nl.

Aan de hand van een van deze trajecten zal je zien dat de medewerkers vooruitgang boeken en uiteindelijk op een betere en vitalere manier weten te werken binnen de organisatie. Dit dragen zij daarna vaak ook over naar de andere werknemers waardoor uiteindelijk de organisatie ook beter weet te presteren.

http://www.carrierepoort.nl/