BBC kaprijke
Business

De kokend water kraan

Er zijn een aantal verschillende spelers op de markt die een kokend water kraan hebben gemaakt. Dit is een kraan die naast het gewone koude en warme water ook direct gekookt water kan leveren. Dit is erg handig voor het maken van thee, babyflesjes of bij het koken.

De Quooker en Grohe Red zijn de twee grootste spelers op de markt, maar er zijn er nog veel meer. De waterkoker kan de deur uit, je krijgt nu gewoon gekookt water direct uit de kraan. Het kan wel even een paar seconde duren voor het er uit komt omdat het water vanuit de boiler eerst nog in de kraan terecht moet komen, maar hierna heb je direct stromend gekookt water.

Een kraan voor alles

Deze kraan is multifunctioneel. Je hebt geen aparte waterkoker meer nodig, je hoeft niet lang meer te wachten tot je warm water hebt uit de boiler op zolder, je neemt gewoon een mix van gekookt water en koud water en je hebt de perfecte temperatuur direct bij de hand. Er komt namelijk zowel warm, koud als gekookt water uit deze kraan.

De kraan ziet er ook nog eens mooi uit. Er zijn verschillende designs beschikbaar, dus voor ieder wat wils. Wist je dat deze kraan ook zelf eenvoudig te installeren is? Maar natuurlijk kun je hiervoor ook een specialist inschakelen.

Veiligheid

Omdat deze kraan een apart boiler heeft, die direct onder de gootsteen wordt geïnstalleerd, hoef je niet lang te wachten op je gekookte water. Deze boiler heeft genoeg inhoud voor een afwas, maar mocht de boiler leeg zijn is deze met een half uurtje weer vol en verwarmd. Deze kraan heeft een veiligheidspalletje op de knop, waardoor hij veilig is voor kinderen. Je kunt je niet zomaar branden aan het gekookte water.