BBC kaprijke
Business

Computerreparatie in J.J. Allanstraat gezocht? Hier kunt u op letten

Een probleem met de computer is meestal vrij plotseling. Het ene moment bent u aan het werk én het volgende moment is er een crash. Of misschien pakt u uw laptop op zoals u dat al 1000 keer gedaan hebt, maar deze keer laat u hem uit uw handen vallen. Wat het probleem ook is, het is gegarandeerd vervelend en u bent er vast niet op voorbereid.

Wat kunt u nu het beste doen? Het is een goed idee om iemand gespecialiseerd in computer reparatie in Amsterdam te vinden. Deze bedrijven doen vaak weinig aan verkoop, de meeste van hun werkzaamheden zijn reparaties, support en computerhulp. Het voordeel hiervan is dat ze meer mogelijkheden bieden dan gewone computerwinkels. Veel bedrijven doen zowel hardware als software. Ze kunnen u dus ook helpen met bijvoorbeeld dataherstel of het verwijderen van virussen.

Als u in de buurt van J.J. Allanstraat op zoek gaat naar zo’n bedrijf, wat zijn dan handige dingen om te weten? Hier zijn een paar tips die u kunnen helpen bij uw zoektocht.

Onderzoek vooraf

Een onderzoek vooraf is nuttig omdat bij veel problemen niet onmiddellijk te achterhalen is wat de oorzaak is. Een onderzoek vooraf zorgt er dan voor dat u nooit aan een reparatie begint waarvan u niet weet wat de kosten zijn.

Bij een onderzoek vooraf wordt de computer eerst zorgvuldig nagekeken, waarna het bedrijf contact met u opneemt voor een prijsopgave. Dan kunt u beslissen of u de reparatie laat uitvoeren of niet, of misschien een andere oplossing wilt kiezen zoals bijvoorbeeld alleen dataherstel. Vaak kan de specialist u hier ook in adviseren.

Bij het ene bedrijf is het onderzoek geheel gratis, bij het andere worden er onderzoekskosten gerekend. Ook rekenen sommige bedrijven alleen onderzoekskosten wanneer u geen reparatie laat uitvoeren. In alle gevallen kan een onderzoek vooraf u veel geld besparen. Het is dus best de moeite waard.

Certificaten

Er zijn meerdere keurmerken en certificaten op de markt waar u naar kunt kijken als u op zoek gaat naar een computer reparatie bedrijf. Het bekendste binnen de ICT wereld is het ICTWaarborg certificaat. Om in aanmerking te komen voor dit certificaat moet het bedrijf voldoen aan een aantal criteria. Ze moeten zich bijvoorbeeld aan een gedragscode houden en advies leveren van hoge kwaliteit. Verder biedt ICTWaarborg hulp als er een probleem ontstaat met een certificaathouder. Ze kunnen bijvoorbeeld conflictbemiddeling doen, en hulp bieden bij een eventueel faillissement.

Recensies

Het is altijd een goed idee om even te kijken wat andere klanten van het bedrijf vonden. Let er wel op dat de recensies die u zoekt door een onafhankelijke partij worden aangeboden. Recensies op de website van het bedrijf zelf bijvoorbeeld, zijn vaak door het bedrijf geselecteerd en geven dus geen goed beeld.

Verder is het verstandig om ook een aantal recensies te lezen en niet alleen maar naar de scores te kijken. Ook heeft het geen zin als er maar enkele recensies staan, daar krijgt u geen goed beeld van. Let er ook op dat ook een goed bedrijf soms enkele slechte recensies heeft, er kan namelijk bij iedereen wel eens wat fout gaan en ook niet alle klanten zijn altijd even redelijk. Als het er echter heel veel worden, dan is dat een duidelijk teken.

Goede communicatie

Een bedrijf dat goed naar u communiceert zit meestal ook goed in elkaar. Als medewerkers u vriendelijk en correct te woord staan is dat vaak een teken van een goede organisatie en bedrijfscultuur. Let er dus op hoe de medewerkers communiceren. Komen de medewerkers betrokken over? Beantwoorden ze netjes al uw vragen en voelt u zich op uw gemak? Dat zijn meestal goede tekenen.

Omgekeerd is het geen goed teken als het lang duurt voordat de medewerker tijd heeft voor u, ze gestrest overkomen of u ongeïnteresseerd te woord staan. Dat kan bijvoorbeeld betekenen dat de medewerkers ontmoedigd raken door de slechte bedrijfsvoering, of dat het bedrijf geen standaards heeft voor het gedrag van de collega’s.

Computer reparatie bedrijven in de buurt van J.J. Allanstraat

PC Refresh

Dit bedrijf zit in Amsterdam en is gespecialiseerd in reparatie van computers en telefoons. Ze doen van tevoren een vrijblijvende diagnose, hebben het ICTWaarborg certificaat en goede recensies. Naast reparaties in de werkplaats doen ze ook aan hulp op afstand en hulp aan huis

Umsu PC

Dit bedrijf uit Zaandam heeft goede recensies. Naast reparaties verkopen ze ook computers en onderdelen in hun webshop. U kunt ook een tweedehands computer kopen.

FreshPC

Dit bedrijf zit in Beverwijk. Naast reparaties en support verkopen ze ook computers en doen ze aan clouddiensten. Ze komen ook aan huis en hebben een haal- en brengservice. Ze hebben het ICTWaarborg en het ICT Keurmerk certificaat.

https://www.pcrefresh.com/contact/computer-reparatie-amsterdam/