BBC kaprijke
Business

Computerreparatie in Nieuwerkerk aan den IJssel gezocht? Hier kunt u op letten.

Kapotte computer? Misschien is het scherm gebroken, doet het toetsenbord het niet meer, of is er iets niet goed in de software. Wat het probleem ook is, waarschijnlijk heeft u de computer hard nodig en kunt u hem eigenlijk helemaal niet missen. Wat nu te doen?

Er zijn bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn. In tegenstelling tot de meeste computer- en elektronicawinkels, doen deze voornamelijk reparaties van computers, laptops, tablets en telefoons. Bij computerproblemen of defecten kunnen dit soort bedrijven u vaak beter helpen.

De diensten die ze aanbieden kunnen variëren. Sommige komen bij u thuis, anderen doen dat niet, maar bieden bijvoorbeeld hulp op afstand, webhosting, of opslag- en clouddiensten. Echter, reparaties van software en hardware doen ze allemaal.

Hoe vindt u nu zo’n bedrijf in de buurt van Nieuwerkerk aan den IJssel? Hieronder een paar tips.

Onderzoek vooraf

Veel bedrijven doen van tevoren een onderzoek naar het probleem. Dit is belangrijk omdat bij computerproblemen vaak niet gelijk duidelijk is wat de oorzaak en hoe dat het beste kan worden opgelost. Nadat ze het probleem gevonden hebben, kunnen ze u vertellen of en hoe ze het kunnen oplossen.

Daarna kunt u kiezen of u de computer wel of niet laat repareren. Zo loopt u niet het risico dat u teveel uitgeeft aan een computer die dat eigenlijk al niet meer waard is. Bij sommige bedrijven is het onderzoek vrijblijvend, d.w.z. dat er geen kosten aan verbonden zijn als er niet tot reparatie wordt overgegaan. Andere rekenen een standaard diagnose tarief.

Certificaten

Een certificaat waar u naar kunt uitkijken is het ICTWaarborg certificaat. Dit is te herkennen aan een blauw met paars driehoekig logo, dat aangesloten bedrijven op hun website voeren. Deze bedrijven moeten aan strenge kwaliteitseisen voldoen. Bovendien biedt ICTWaarborg mogelijkheden tot garantie en bemiddeling.

Ervaringen van klanten

Als er genoeg recensies zijn, kan het lezen hiervan een goed beeld geven van hoe andere klanten het bedrijf hebben ervaren. Let er dan op dat ze van een onafhankelijke bron komen, zoals bijvoorbeeld Google Reviews of Trust Pilot. Kijk dan wel wat verder dan alleen naar de scores, wat mensen schrijven is vaak informatiever dan het aantal sterren dat ze toekennen.

Goede communicatie

Hoe het bedrijf communiceert zegt vaak al veel over hoe de zaken geregeld zijn. Komen de medewerkers onvriendelijk over? Dan is er vaak meer aan de hand. Let er dus op hoe de sfeer is en hoe u te woord wordt gestaan. Als u er een ongemakkelijk gevoel bij krijgt, is het zaak om te vertrekken.

Computer reparatie bedrijven in de buurt van Nieuwerkerk aan den IJssel

PC Refresh
Dit bedrijf zit in Rotterdam en is gespecialiseerd in reparatie van computers, tablets en telefoons. Ze doen van tevoren een vrijblijvende diagnose, hebben het ICTWaarborg certificaat en goede recensies. Naast pc reparatie in Rotterdam doen ze ook aan hulp op afstand en hulp aan huis.

Fresh PC

Dit bedrijf zit in Rotterdam en doen zowel aan reparaties als aan verkoop. Ze hebben enkele goede recensies, het ICT Keurmerk en het ICTWaarborg certificaat. Ze komen ook aan huis, werken op afstand. en leveren backup- en clouddiensten.

Goerami computers

Dit bedrijf zit in Capelle aan den IJssel. Ze repareren zowel computers als tablets en telefoons. Ze komen aan huis, werken op afstand en hebben een gratis haal- en brengservice. Ook doen ze aan onderhoud, hosted telefonie en verkopen ze computers en onderdelen.

Sphinx computers

Dit bedrijf zit in Nieuwerkerk aan den IJssel. Ze repareren computers, tablets en telefoons en werken ook op locatie. Daarnaast doen ze aan webhosting en keuren ze elektronische apparaten.

https://www.pcrefresh.com/contact/computer-reparatie-rotterdam/